Afvoer afzuigkap tussen plafond en verdieping

Dietje75

 • #1
Hoi,
We zijn onlangs verhuisd naar een jaren 30 woning. De keuken hebben we er zelf in gezet maar zijn blijven steken bij de afzuigkap. We hebben een verlaagd plafond met zo'n 10cm tot het originele plafond met rieten isolatie.
Nou dacht ik eerst van die platte afvoerbuizen te gebruiken en die net boven het verlaagde plafond te plaatsen naar de zijmuur maar die optie verdween snel toen ik meerdere balkjes tegen kwam waar het verlaagde plafond aan hangt.
Nou vroeg ik me af of het veilig of raadzaam is om nog boven het originele plafond te gaan met een normale(?) afvoerbuis van 125 of 150mm en zo naar de buitenmuur te gaan. Kan dit met het riet of kan zo'n buis warm worden met brandgevaar als gevolg of...
Het voordeel, is dat ik een fatsoenlijke diameter kan gebruiken en geen 'scherpe' bocht hoef te maken gezien er voldoende ruimte is tussen het plafond en vloer van de 1e verdieping.
Wie kan me vertellen of dit zondermeer kan of dat ik iets anders moet bedenken?

Er is erg weinig ruimte voor een eventuele koof omdat het kozijn dan flink in de weg zit. En een recirculatie afzuigkap zie ik niet zo zitten.

Al vast bedankt voor het lezen van bovenstaande en mogelijke response.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Er zou alleen iets mis kunnen gaan als de afzuigkap in brand vliegt, dat risico is te vermijden door de pijp bij het rieten plafond dubbelwandig te maken.
   

  Dietje75

  • #3
  Dank voor de reactie, goed punt om rekening mee te houden.
  Ik kan nergens vinden of dit een gebruikelijke oplossing is, dat is het geen wat me eigenlijk een beetje tegenhoud.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Normaal wordt er voor de afvoer van een afzuigkap geen dubbelwandige buis gebruikt.
   

  Dietje75

  • #5
  Doelde met gebruikelijk eigenlijk de oplossing van een afvoer tussen plafond en verdieping.
  Die dubbelwandige pijp kan sowieso geen kwaad...
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu