Afvoer afzuigkap door rookkanaal

Peter Feiken

 • #1
Goedemiddag mensen,


heb even een vraagje over de afvoer van onze nieuw aangeschafte afzuigkap


het gaat om een Bosch DHL885C met een max afvoer capaciteit van 730m?/h diameter afvoer min 120mm max 150 mm


in onze keuken zit nog een rookkanaal/luchtkanaal welke bestaat uit een opgemetselde schoorsteen hier heb ik altijd onze oude afzuigkap (welke van bouwmarkt kwaliteit was) op aangesloten gehad. deze heeft altijd maar matig gewerkt maar wijdt dit meer aan de kwaliteit van de afzuigkap dan aan het rookkanaal.

Het rookkanaal heeft immers een goede trek dus dat lijkt mij niet zo probleem wel is het gat naar het rookkanaal maar 100mm in doorsnee dus de pijp die er aanzat naar de oude afzuigkap was ook maar 100mm.

Om nu een goed werkende afzuigkap te krijgen wil ik dit gat vergroten naar 150mm.

alleen vraag ik mij af als ik dit doe en steek vervolgens daar gewoon een pijp van 150 mm in of dit dan voldoende is of moet ik dan de pijp helemaal doortrekken tot naar boven?

Dit wordt een stuk lastiger omdat boven er een gresbuis in is gemetseld van 100mm in doorsnee
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter Feiken

  • #2
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #3
  Dan heeft het geen nut , de kleinste diameter is bepalend.
   

  Hessie

  Specialist Verwarming
  • #4
  Dit kanaal is dus niet geschikt. Diameter te klein, en waarschijnlijk ook veel te lang. Zeker die combinatie is een drama voor de luchtverplaatsing.

  Is er geen kortere route naar buiten te bedenken?
   

  Peter Feiken

  • #5
  Even ter verduidelijking het gaat om het bovenste gat hier zit nu een metalen ring van 100mm doorsnee in gemetseld deze komt uit in de gemetselde schoorsteenkanaal.
  Het plan is om de metalen ring uit te boren en er een stuk pijp van 150mm in te steken, de schoorsteen zelf heeft trek zat dus de afzuigkap zal dan weinig weerstand ondervinden.
  Ik schat dat het kanaal z'n 4 meter hoog is.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Wat is de diameter van het kanaal boven de ring?
   

  Peter Feiken

  • #7
  Moet ik een beetje gokken maar denk z'n 200mm in het vierkant, vraag me met name af of de afgevoerde lucht in de gemetselde schoorsteen problemen kan gaan geven ivm vettigheid enz vaak zijn die afvoerkanalen best wel smerig
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu