Aftrillen van trommelstenen

Spidex

  • #1
Hallo mannen,

Ik zag vandaag van die trommelstenen bij een bouwmarkt (H...ach) met als afmeting 10 x 10 x 4. Onze voortuin moet nodig betegeld worden, het is nu nog een grote wc voor de katten, en wil daarom deze stenen gebruiken in de voortuin. Kunnen deze stenen worden afgetrild en moet ik naast het aantrillen van het zandbed ook nog andere voorzorgsmaatregelen treffen zoals bijvoorbeeld een gestabiliseerd zandbed of het aanbrengen van cement.
Het er verder iemand ervaring met het leggen van deze stenen? Hoe ben je dan te werk te gaan?

Alvast dank!
 

Fiesiekus

  • #2
Harken, inwateren, wat cement erdoor geharkt, weer afrijen en leggen die stenen; met met rubber hamer nageven. Houdt er wel rekening mee dat dit soort betonsteentjes op den duur niet zo fraai blijft als ze er in de winkel uitzien. Alg, aanslag en verontreiniging hebben in 'n paar jaar de overhand. Vooral zwart, fijn stof gaat in die poriën zitten.
 

Spidex

  • #3
Is het ook mogelijk om wat cement erdoor heen te harken, deze af te trillen en daarna af te rijen? Verder, vraag ik me af of het wel mogelijk is om stenen met een dikte van 4 cm af te trillen. Ik ben bang dat ze tijdens het aftrillen kunnen breken.
 

Fiesiekus

  • #4
Ik bedoelde met mijn antwoord dat, na goede voorbereiding van de ondergrond, aftrillen niet meer noodzakelijk is. Een trottoir van idem tegels wordt toch ook niet afgetrild?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu