Afstelling ouderwetse vloerverwarming/radiatoren en cv

Jhuis

  • #1
Goedendag,

Graag zou ik jullie een vraag willen voorleggen, heb al veel aangepast maar krijg de vloerverwarming en radiator combinatie in ons huis niet goed op orde en ben op
zoek naar een goede instelling. Er is destijds wel een verwarmingsbedrijf bij ons langs geweest maar daar kwam helaas weinig info uit anders dan deze ketel zien we niet veel meer en kan ik niet goed instellen.

Het gasverbruik ligt vaak rond de 14 tot 20 m3 gas per dag, dit lijkt mij erg veel.

Misschien dat jullie tips hebben

Dit is de situatie.

Hoekwoning uit 1974 met redelijke isolatie. Plavuizen vloer beneden met vloerverwarming middels een ouderwetse pomp met sinds vandaag een pompschakelaar.

Alleen vloerverwarming middels pomp op de benedenverdieping van ca 40m2, deze heb ik op de knop op 3 van de 6 standen gezet waardoor de temperatuur rond de 35 graden ligt. Ik heb een foto bijgesloten van de pomp, er is wat roest op zichtbaar maar dat is van een eerdere lekkage bij de vorige eigenaar.
De woonkamer heeft 1 extra radiator
Cv ketel betreft een nefit smartline basic met een moduline 100 thermostaat, de cv ketel ik heb ingesteld op een aanvoertemperatuur van 60 graden. De thermostaat op 19 graden wat ook een daadwerkelijke temperatuur oplevert van 19 graden.
In de rest van het huis staan alleen wat kleine ouderwetse radiatoren op de 2 slaapkamers en een op de badkamer.

Alvast bedankt.

Groet,

John

foto pomp.JPG
 

In gedachten

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Heel eerlijk: hier geen geld meer aan besteden en z.s.m vervangen door een totaal nieuwe installatie, volgens de huidige stand der techniek.
Zo te zien 1 groep voor ca 40m2. Of het is een veel te lange groep of de lussen liggen te ver uit elkaar waardoor het erg lang duurt voordat alles verwarmd wordt (kost dus behoorlijk wat aan energie)
Op 40 m2 een 4 groepen installatie aanbrengen met label A energiezuinige pomp, is m.i de enige manier om dit aan te pakken.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #3
Deze vloerverwarming moet op zich wel werken als je de rode en de zwarte kraan helemaal linksom
open draait en als alle onderdelen goed zijn. Het retourventiel, achter het dopje rechtsboven, moet ook open staan of evt. ietsje dicht. Maar het is wel een oud systeem met een oude pomp en niet de beste leidingen.
 

Jhuis

  • #4
Bedankt voor de snelle reacties!

Ja het is niet de nieuwste installatie en aan vervanging toe alleen is dat vervangen op dit moment niet mogelijk en wil ik het proberen nog eventjes mee te laten gaan. @ ronny, dank voor uw reactie ik heb inmiddels de rode en de zwarte knop helemaal open gezet. Mag ik vragen wat u bedoeld met het retourventiel, ik kan dit als leek niet zo snel vinden. De pomp draait goed en de vloer word ook gelijkmatig warm. Wanneer de warmte bereikt is op de thermostaat, koelt de vloer weer erg snel af waardoor hij weer van voren af aan moet beginnen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu