Afstellen hoogte/hoek zonnescherm - hoe dan?

gaglegemaate

  • #1
Dag klussers - waar ik mezelf dus niet toe reken :-)

Ik heb een tweedehands zonnescherm op de kop getikt, welke inmiddels aan de gevel hangt. Helaas kan ik nergens vinden wat voor merk/type het is; ik heb zo als alles uit elkaar gedraaid, maar niets kunnen vinden. De verkoper gaf aan dat het een "professioneel" scherm is, waarmee hij min of meer bedoelde dat het van een kantoorpand o.i.d. afkomstig was. Alles wat ik erover kan zeggen is dat hij loeizwaar is!

Mijn probleem is dat de hoek waaronder het scherm (uitgeklapt) hangt aangepast moet worden, het hangt veel te laag, maar ik weet niet hoe; de onderkant komt ongeveer tot mijn borst. Bijgevoegd een aantal foto's waarop de diverse punten te zien zijn waar het mogelijk mee te maken zou kunnen hebben. Het leek me niet verstandig zonder meer info aan vanalles te gaan draaien. Ik heb lang en veel gezocht, filmpjes gekeken, handleidingen gelezen, maar ben geen vergelijkbaar systeem tegen gekomen.

Heeft iemand ervaring met het afstemmen van een dergelijk scherm en/of kan me in de juiste richting helpen? Vriendelijk dank!

20220713_155900.jpg 20220713_155912.jpg 20220713_155925.jpg 20220713_160005.jpg 20220713_160012.jpg
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
zonnescherm.jpg


meestal is het 1 losdraaien en dan met 2 de juiste hoogte instellen.

handigste is even met 2 man.
scherm uitdraaien
1 persoon houdt het uiteinde vast de ander draait aan de schroeven los
degene aan het uiteinde tilt het scherm op tot de gewenste hoogte waarna de ander bij de schroeven dit zo instelt en alles weer vastdraait. (tel het aantal slagen die je nodig hebt om het scherm op hoogte te brengen en draai de andere schroef hetzelfde aantal slagen)
Laat degene aan het uiteinde het scherm los dan even kijken of het scherm netjes recht hangt en zo niet even bijstellen.
 
  • Informatief
Waarderingen: gaglegemaate

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu