Afstellen buismotor

Dirk286

  • #1
Iemand enig idee welk merk buismotor dit kan zijn? Ik heb deze af proberen te stellen als een somfy, zonder stel schroeven. Maar de afstelling boven wil hij maar niet onthouden..

Bedankt!
Dirk

20210512_150920.jpg 20210512_150914.jpg
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Weet je wel zeker dat die witte en blauwe knop geen stelmogelijkheden zijn?
 

Dirk286

  • #3
Dat zijn inderdaad de stelknoppen. De witte regelt de laagste positie prima. De blauwe lijkt het alleen niet goed te doen. In eerste instantie lijkt het goed, als ik de knop ingedrukt heb, een positie kies, en de knop opnieuw indruk om in te stellen, gaat het scherm inderdaad niet hoger. Echter wanneer ik het scherm daarna uitrol en weer in, gaat ie toch voorbij deze positie.

Het probleem is dan ook dat ie flink lawaai maakt als hij door draait als het scherm al boven is. Ik ben bang dat dit iets gaat beschadigen...
 

Simon88

  • #4
Hoi @Dirk286

Heb je inmiddels al een oplossing gevonden? Ik heb namelijk exact hetzelfde probleem.

Groet,
Simon
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Beste @Simon88
Je kunt beter even een nieuw topic starten met beschrijving van je probleem.
Het toevoegen van je vraag aan een ruim twee jaar oud topic zal weinig kans van slagen hebben, bovendien is het hier gebruikelijk dat een ieder voor zijn probleem een eigen topic maakt.
 

Simon88

  • #6
Hi @Kees

Mijn hoop is gevestigd op @Dirk286

Aangezien na de laatste reactie van Dirk geen antwoord is gekomen 2 jaar geleden verwacht ik ook weinig input na het starten van een nieuw onderwerp.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #7
Dat weet ik nog zo net niet. Mijn ervaring is, dat er in twee jaar tijd veel beantwoorders bij komen en er ook veel weggaan. Wie weet zit er nu wel iemand bij die er verstand van heeft en twee jaar geleden niet. Bovendien weet ik uit bijna 20 jaar ervaring op dit forum, dat leden die zich ooit voor 1 probleem hebben aangemeld en vervolgens niet hebben verteld wat de oplossing was, dat ook niet doen als er iemand anders na een paar jaar een vraag stelt hoe het afgelopen is!

Gebeurt echt maar zelden dat zo iemand reageert.

Dus als je meer kans wilt maken op een bruikbaar antwoord, open dan gewoon even een nieuw topic en beschrijf je situatie aldaar in je eigen bewoordingen en met eigen foto's. Of is dat teveel werk?
 

Simon88

  • #8
Bedankt Kees,

Ik zal een nieuw onderwerp maken!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu