Afsluiten kanaal mechanische ventilatie

Dafoolio

  • #1
Bij de voorbereidingen voor een nieuwe keuken kwam ik naast het bestaande ventiel van de mechanische ventilatie nog een extra buis (125mm volgens mij) tegen die een halve meter verder zit. Deze had ik nog nooit gezien omdat er een koofje voor zat. De "gevonden" aansluiting komt in de nieuwe keuken veel beter uit, en daarom wil ik de huidige aansluiting dicht maken. Deze komt achter een hoge kast dus het moet voornamelijk functioneel zijn, mooi hoeft niet persé. Hoe kan ik dit het beste dicht maken?

Bestaan er blindplaten oid voor dit soort aansluitingen? Of is het beter om het dicht te maken met een paar stukken steen die ik aan elkaar smeer met rotband, en dan wegwerk met het stuccen (schrijf ik dat goed?) van de muur?
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je kunt er gewoon en dop in duwen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik neem aan dat je geen balansventilatie hebt? Want dan kan het de aanvoer zijn. Klinkt onlogisch dat ie achter een koof zat...
 

Dafoolio

  • #4
Nee, geen balansventilatie :)

Als ik in de pijp kijk, zie ik ook de aftakking van de tweede aansluiting. Met een toiletpapiertje er voor heb ik gecontroleerd of ze allebei lucht aanzuigen.
 

Luka

  • #5
Dop erin en tapje eromheen dan zit het prima.
Dop mag ook zelfgemaakt zijn hoor als het maar luchtdicht is.
Iets vastplakken met siliconenkit werkt ook perfect is ook luchtdicht.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu