Afslijpen spijkers leisteen pannen

Epantekoek

  • #1
Hallo,

Ik wil het dak van de zolder gaan isoleren. Je kijkt nu tegen het kale dakbeschot aan. Daar zitten nu allemaal lange spijkers doorheen van de leistenen dakpannen. Zo zit het waarschijnlijk al 2 eeuwen....
Ik wil aan de binnenkant tegen het dakbeschot een dampopenfolie plaatsen en daartegenaan galswol. Denken jullie dat ik die spijkers aan de binnenkant gewoon kan afslijpen of vallen de pannen dan naar beneden?. Iemand ervaring hiermee?

Bedankt,

Eric
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Afslijpen is geen probleem.

Als nu de tocht meevalt, kan je ook de folie aan die kant weglaten en de isolatie tegen de spijkers aan doen. Scheelt een hoop werk.
 

Henk E

  • #3
Misschien overbodig om te melden maar pas op met slijpen, de vonken vliegen overal heen en als het hout oud en droog is dan..........
 

Epantekoek

  • #4
Bedankt!

Nee, de tocht valt helaas niet mee! Je kunt af en toe gerust spreken van een briesje...
Ik zit er ook aan te denken om de spleten die hier en daar tussen het dakbeschot zitten op te vullen met purschuim. Maar al die losse spuitbusjes, dat wordt een beetje prijzig. Zijn er goedkopere oplossingen?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Folie is dan goedkoper dan PUR. Kan je de spijkers ook plat slaan met een hamer? Wel oppassen dat je ze niet naar buiten slaat.

Als je isolatie kiest die iets meer luchtdicht is, heb je geen folie nodig. Dan denk ik aan een harde isolatieplaat zoals EPS, XPS, PUR of PIR. Maar wellicht werkt het met steenwol enzo ook prima zonder folie.

Of je doet er wel folie achter, die wordt dan op sommige plekken doorgeprikt door een spijker. Dat is altijd beter dan hoe het nu is. De enige functie van de folie is immers de wind zo goed mogelijk tegenhouden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
9
3
14

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu