Afschot plat dak - diepte en lengte?

Martinvr

 • #1
Ik ben bezig met het bouwen van een schuurtje in mijn tuin. Het schuurtje is ongeveer 3 m breed en 1 m diep. Nu vroeg ik mij af hoe het zit met het afschot t.b.v. de waterafvoer. Linksachter zal er een stadsuitloop van 80 mm komen, de bedoeling is dus dat al het water naar dit punt afgevoerd wordt. Is het voldoende wanneer er alleen afschot zit over de diepte (de zijde van 1m) of dient er daarnaast ook nog afschot aangebracht te worden over de lengte? Graag jullie advies. Alvast bedankt. Martin
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Officieel, het beste is 1,6 cm per meter. Het afschot wordt meestal eenzijdig gemaakt. Tweezijdig kan ook maar dat is heel veel werk en het brengt niet veel.
  Zorg ervoor dat de plakplaat niet direct in de hoek van het dak wordt gemaakt. Dan wordt het lastig om de insnijding van de randstroken en het inwerken van de plakplaat goed uit te voeren.
  Ongeveer deze plek.
   

  Martinvr

  • #3
  Bedankt voor je reactie. Ik was inderdaad al tegengekomen dat 1.6 cm afschot per meter gebruikelijk is en aanbevolen wordt. En op basis van jou reactie begrijp ik dat afschot over 1 zijde in principe voldoende is. Vroeg ik mij alleen nog af of het beter is om de afschot over de breedte aan te brengen (zijde van 3m) of over de diepte (zijde van 1 m).
   

  Winnieandbuzz

  • #4
  Afschot in de richting van de afvoer aanbrengen, dus als de afvoer op de korte kant zit dan het afschot op de lange kant.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu