Afschot plat dak de verkeerde kant op

G. Bouwer

  • #1
Hallo allemaal,

Ik weet niet zeker of ik deze vraag mag stellen (het gaat over regels), maar anders hoor ik het wel van de moderator.

Ik laat momenteel een werkplaats met plat dak van 5x5 meter achter ons huis bouwen. De bitumen liggen er al op. Na de regen van de afgelopen dagen blijkt het afschot (van ca. 10mm per meter) precies de andere kant op te lopen dan waar de waterafvoer zit. Pas als er zo'n 4 à 5cm water op het dak ligt wordt er water afgevoerd. Gelukkig is de opstaande rand hoog genoeg, dus het dak loopt niet over.

Vraag: wat is nu precies de regel t.a.v. waterafvoer van een plat dak? Want in mijn geval wordt er wel degelijk water afgevoerd, weliswaar niet zo snel of veel, maar toch. Ik las wel ergens dat er 16mm afschot moet zijn, maar dat is hooguit een advies, niet bindend.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Laat ik het gegeven dat het dak is gemaakt door een ander even achterwege (i.v.m. de forumregels), dan ben ik van mening dat er bij nieuwbouw geen water op een plat dak mag blijven staan.

Wie hier verantwoordelijk voor is is niet aan ons. Dat kan de bouwer zijn die het dakafschot verkeerd heeft gemaakt, maar ook de dakdekker die eventuele isolatieplaten met verschillende diktes (voor afschot) precies verkeerd om heeft gelegd waardoor het dak oploopt richting de afvoer.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu