Afscheiding Carport Vuren Vloerdelen

Macbram

  • #1
Hallo Allemaal,

Ik wil een afscheiding bouwen tussen mijn carport en die van de buren. Het geheel is overdekt en slechts 50cm zal af en toe nat worden door de regen. Ik wil vuren vloerdelen(messing groef) gaan gebruiken van 23mm dikte. Waarom? Ik krijg ze gratis! Mijn plan is om een houten frame te bouwen van tuinhout en daar de vloerdelen verticaal op te monteren. De vloerdelen wil ik eerst 3 keer impregneren met een houtbeschermingsmiddel, (een soort beits). Ik begrijp dat dit niet het ideale hout is. Kan iemand mij vertellen of dit een haalbaar plan is, of dat het gebruik van deze vloerdelen absoluut af te raden is.

groet, Bram
 

Millew

  • #2
Je zal het alleen wat beter moeten onderhouden dan geimpregneerd tuinhout. Maar verder zie ik geen problemen. Vurenhouten kozijnen gaan ook heel lang mee bij goed onderhoud.
Omdat de delen rechtop staan, zou je de kopse kant wat extra kunnen beschermen door er een houten lat of een aluminum U profiel overheen te zetten. Je kan er ook voor zorgen dat de kopse kanten in een sponning van de bevestigingsbalk vallen.
De onderkant van de vloerdelen schuin afzagen zodat je ze beter in de verf kan zetten en er minder lekwater aan blijft hangen.
 

Macbram

  • #3
Ik zal ze afdekken met een aluminium U profiel en zal de planken schuin afzagen. Zou ik ze behalve schroeven of spijkeren ook moeten verlijmen?
 

Houten Paal

  • #4
Als ze binnen gelegen hebben, en erg droog zijn, zou ik ze niet te strak tegen elkaar monteren, Het hout heeft wat ruimte nodig om uit te zetten.
 

Bouwstakker

  • #5
Ik zou de delen niet lijmen.. zoals nobelhout aangeeft, krimpen en uitzetten. kunt ze misschien van te voren wel buiten leggen onder afdak oid zodat ze luchtvochtigheid van buiten hebben. ik zou wel kiezen voor spijkeren. bij krimpen en uitzetten van hout kunnen schroeven wel eens afklappen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Zou het hout niet eerder gaan scheuren in plaats van dat schroeven afknappen. Misschien dat RVS schroeven wat eerder breken als die van staal.
Bij mij staan van die houten tuinschermen stramien 1,80m met RVS geschroefd daar ben ik best tevreden over.
 

Macbram

  • #7
Afklappen?? Is dat afbreken?
Ik wilde eigenlijk ga schroeven. Eerst schuin voorboren in de messing (of veer?) en dan schroeven. Alleen de eerste plank dit dan vast met een extra schroef door de plank heen. Dit kan natuurlijk ook met spijkers. Is dit haalbaar of raadt iemand het af?

Hoelang moet ik de planken buiten leggen?
 

Millew

  • #8
Over het afbreken van schroeven door het krimpen en uitzetten van het hout zou ik mij maar geen zorgen maken. Misschien komt dat wel eens voor bij harde houtsoorten, maar bij vurenhout is dat risico te verwaarlozen.
Ook eerst een poos buiten leggen is niet echt noodzakelijk. Het hout zal, als het eenmaal is aangebracht, toch ook blijven werken door temperatuur- en luchtvochtigheidsvariaties.

Verdekt schroeven of spijkeren doe je het beste aan de kant van de veer.
In beide gevallen, schroeven of spijkeren, zal je op moeten passen om het hout niet te laten splijten als je zo op de rand werkt. Wat dat betreft maakt het niet uit wat je gebruikt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu