Afplaktape verwijderen

Caroline

  • #1
In een oud onderwerp kwam ik de vraag tegen hoe afplaktape te verwijderen dat je te lang op je raam hebt laten zitten.
De tips die daar genoemd werden (mbv stanleymes en wasbenzine of met een fohn), heb ik al geprobeerd.

Bij mij is het probleem dat de tape ook nagenoeg helemaal is bedekt met verf, dat nu helemaal verhard is. Ik krijg met heeel veel moeite soms een millimeter los..dat schiet niet op dus.

Iemand een goede tip?

Caroline
 

Beehive

  • #2
De tape zou je kunnen verwijderen met speciale ruitenkrabbers waarmee je ook de verf van ruiten kunt afhalen. Je kan ook een krabber gebruiken waarmee je behang verwijderd.

Deze zijn wat groter dan de ruitenkrabbers maar hebben hetzelfde resultaat. Eventueel achtergebleven lijm kan je nog verwijderen met stickerverwijderaar of aceton.

succes
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
ls er erg veel verf op de tape zit zit zou je de verf kunnen week maken met een verfafbijt, die tast (normaal gesproken) het glas niet aan. Daarna inderdaad een krabbertje gebruiken.

Die krabbertjes zitten ook in van die messensetjes die je voor zeer weinig geld bij een huizhoudelijke artikelen zaak kunt kopen.

Wel op letten dat die afbijt niet weer op je goede verflaag op het onderste kozijn komt, anders kun je opnieuw beginnen. Dus weinig er op smeren met een klein kwastje, eventueel kozijn beschermen met strookjes triplex, een laag kranten oid (de afbijt smelt door plastic folie heen!).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu