Afgeronde muur bij raam recht maken

Kenza750

  • #1
Hi Klussers,

Ik zit met het volgende (waar jullie uiteraard een oplossing voor hebben):

Ik ga mijn badkamermuur opnieuw betegelen totaan het plafond. In een wand zit een raam naar buiten. De muur bij het raam is echter niet in een hoek van 90graden gemaakt, maar met een afgeronde hoek (het gaat hier om een buitenhoek).

Aangezien ik dat stuk dus ook moet betegelen, zou ik de hoek recht (90 graden) moeten maken. Hoe en waarmee doe ik dat? Is dat een kwestie van metselen of moet ik daar een mal voor gebruiken? Of wellicht kan ik het gewoon met tegellijm opvullen?

Alvast bedankt voor jullie hulp/tips.

(ik probeer even een fotootje te vinden om het bovenstaande te verduidelijken)
 

Pirke

  • #2
Het beste even een tekening maken. Maar waarschijnlijk is het rond gestuct en kun je het zo wegkappen. Maar zeker weten doe ik dat alleen met tekening
 

Kenza750

  • #3
Ik heb hier een afbeelding staan (uploaden werkt op de een of andere manier niet):


het gaat om de hoek net boven de rode pijl. Het tegelwerk wat er nu opzit, zit wel in een hoek van 90 graden. Daarboven is de hoek afgerond, maar daar wil ik dus ook gewoon in een hoek van 90 graden tegelen.
 

Pirke

  • #4
Ow...zo een klein radiusje dat kun je zo overbruggen. Als je tegel goed vast zit maakt die 10 mm niets uit.
De tegel is op die hoek dan wel gevoeliger voor breuk...maar ik neem aan dat jij daar niet zo snel tegenaan bots met een hamer.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #5
De tegels als waterkering bij het doucheraam hebben in ieder geval genoeg afschot :mrgreen: dan is een planchetje inderdaad wel handig voor de head&shoulders, waar moet je dat anders kwijt :mrgreen:

Maar zo'n klein hoekje is met een extra klodder tegellijm wel opgelost. Hoe ga je die 90 graden hoek eigenlijk oplossen? Zijn je nieuwe tegels geglazuurd aan de zijkant? Of ga je een tegelprofiel gebruiken? Of profi oplossen door tegels in verstek te zagen?
 

Kenza750

  • #6
Die Head&Shoulders kan op een plankje in de hoek gezet worden. Eigenlijk boeit het me niet, want de woning staat te koop en ik wil de badkamer een beetje opleuken :mrgreen:

De 90 graden hoek ga ik met een tegelprofiel oplossen. Tegels zijn niet geglazuurd aan de zijkant. Ik ben geen prof (zoals je merkt :roll: ) dus verstekzagen begin ik niet aan.

Dus het wordt een klodder lijm dan maar.
Ik zat zelf te twijfelen of dat dan wel goedkomt, maar ik ga het gewoon doen.

Bedankt voor jullie reacties/advies tot nu toe.
 

Kenza750

  • #7
Pirke schreef:
De tegel is op die hoek dan wel gevoeliger voor breuk...maar ik neem aan dat jij daar niet zo snel tegenaan bots met een hamer.
Ik hang aan de buitenkant wel een bordje op voor eventuele inbrekers; of ze willen uitkijken met stoten tegen de zijkant ;koning;
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #8
Ga je nu boven de bestaande wandtegels, nieuwe tegels aanbrengen, of ga je op de gehele wanden nieuwe tegels aanbrengen?
 

Kenza750

  • #9
De wandtegels gaan er eerst vanaf.
De badkamer is zo klein (1m breed) dat eroverheen tegelen de ruimte nóg kleiner maakt.

Het is juist de bedoeling om de ruimte optisch wat ruimer te maken.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #10
Je hebt kans, dat je de wanden toch opnieuw moet stuken, als je de tegels er allemaal afhaald.
Dan kun je meteen dat schuine dagkantje recht zetten.

Anders even een lat slaan, tegen de muur, en het dagkantje recht zetten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu