Afdrijving regenwater

Alanimo

 • #1

Goedemiddag,

in November hebben wij de sleutel gekregen van ons nieuwe huis, we wonen er nu een aantal weken in en ik vond de schuur al een beetje vochtig. Nu zien we dat er water blijft staan na een bui, geen extreem grote maar gewoon een normaal buitje. Dit is in de schuur bij de deur, en ik geloof ook aan de zijkant.

Ook aan de achterkant van de schuur blijft water tegen de muur staan.

een paar vragen, zouden jullie denken dat dit iets is dat de verkoper had moeten laten weten, of vermeld zou moeten hebben in de vragenlijst die aan het koopcontract hangt?

en hoe kan ik dit eventueel zelf verhelpen?
(verhogen van de de tegels in en achter de schuur?)

schuur ligt (zo lijkt mij) net iets lager dan het terras/tuin.

alvast ontzettend bedankt en alvast een fijne jaarwisseling.

groetjes
Ellen
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Dit is geen verborgen gebrek.
  Oplossing afschot creëren in de bestrating naar een putje of straatkolk.

  De bestrating hoort lager te liggen dan de vloer van je schuurtje.
   

  Alanimo

  • #3
  Ontzettend bedankt voor je bericht.

  nu zie ik dat er water rechts en links langs de dorpel naar binnen komt, is het misschien een optie om met de juiste buitenkit deze kieren op te dichten, zodat ik als het ware een dam bouw?
   

  Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #4
  Wil je het probleem oplossen dan ergens een putje aanbrengen zodat het water weg kan.
  Is de gang waar de vuilcontainer staat een gemeenschappelijke gang dan is er net vorige week een uitzending geweest van meester Visser doet uitspraak en daar bleek dat een ieder die gebruikt maakt van dat pad (of mede eigenaar is van dit pad) verantwoordelijk is voor zijn/haar deel en dat de oplossing om de wateroverlast te voorkomen door een ieder betaald moest worden ook al hadden sommigen nergens last van.
  Op zich werd daar het probleem vrij simpel opgelost met wat extra flinke bakken gevuld met grind waar het water in weg kon lopen.
  Dus pak je dat met wat buren gezamenlijk aan dan kan het met vrij geringe kosten worden opgelost.

  Het was trouwens van de verkoper wel zo netjes geweest om dit probleem te melden want ze zullen daar zeker mee te maken hebben gehad. Ik zou het toch ook zeker gaan melden bij de verkopende makelaar want zoiets kun je zelf niet constateren en wachten tot het een keer regent en dan pas het huis kopen is toch geen normale gang van zaken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu