Afdak met tempex beleggen

ruud Vandesteeg

  • #1
We hebben een afdak aflopend 3,5x6mtr. simpel met als afdichting doorzichtige polyester golfplaat . de voorzijde heb ik een wand geplaatst en wil er een gedeelte comfortabel kunnen zitten.maarrrr.. zomers heet. Nou heb ik er zomers wel schaduwdoek boven gehangen, en dat is wel effectief maar veel gedoe. we wonen in buiten gebied en als het waait dan gaat het behoorlijk tekeer. Nu wil ik het dak of van onderen isoleren (vocht) of gewoon op het dak tempex van 10cm leggen en verzwaren. platen ervanaf is geen opcie.
Wie weet raad, ik plaats wat foto's. foto2 is nog met schaduwdoek

alvast bedankt, vrgroet ruud

DSC_0170.JPG DSC_0199.JPG IMG_6564.JPG
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Jr schrijft de huidige platen er vanaf is geen optie maar waar zou je het tempex aan vast willen maken als je dat er bovenop legt en hoe wil je dat heel houden zonder weer iets over het tempex?
Mijn idee zou zijn huidige dakplaten er af en vervangen door geïsoleerde dakpanelen immers met tempex er bovenop krijg je toch al geen licht en met platen er onder blijf je last houden van vocht/condens tegen de doorzichtige platen.
 

ruud Vandesteeg

  • #3
Dag Gerrit, bedankt voor de snelle reactie.
Het tweede deel vh antwoord vind ik duidelijk, ivm vocht. En als ik dit goed zou ventileren vanaf buitenlucht (tussen de isoplaat en golfplaat) De ruimte die we gaan gebruiken als zitgedeelte, zo met zicht op de tuin, is zomers van belang, en dan is het nodig ivm de hitte op het dak. in het totaal is het de bedoeling dat het functioneert. we wonen overal ver vanaf, dus de buurt heeft geen "last' hoe het eruit ziet, wat betreft op het dak leggen van tempex, hoe ik dat ga doen daar kom ik wel uit. maar wat doet de golfplaat? zal de golfplaat nog steeds zweten bij warm/koud weer? zover bedankt.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Je moet vandaag toch een lekkere warme serre krijgen. Dat ga je toch missen, lijkt mij, als het is afgedekt.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Als je er iets oplegt of iets onder maakt dan ben je de warmte kwijt van de zon in het voorjaar (de meesten zijn wel blij dat ze ook de hitte in de zomer kwijt zijn)
Tempex er onder of er boven zal wel iets doen maar door de golven sluit het niet aan op het tempex en zal er nog steeds koude lucht tegen de harde platen komen met grote kans op condens.
Een oom van mij had dat probleem ook onder de carport (voor zijn caravan) en hij heeft het opgelost met triple doorzichtige polycarbonaat platen.
Hij geeft aan dat hij nu nog 1 of 2 keer per jaar last heeft van condens maar verder niet.
Wel geeft hij aan dat het er nu een stuk minder warm is onder de carport.
 

ruud Vandesteeg

  • #6
dank je, hier kan ik wat mee, goeie tip. Ik kan me voorstellen dat als het niet aansluit er nog teveel kou komt. en condens. vr groet
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu