Afbreekbare wand overkapping

Joopdebouw

  • #1
Hoi allemaal,

Momenteel heb ik aan mijn huis een glazen overkapping. Deze overkapping is op één zijde na, dicht(glazen wand en de muur van het huis). Deze ene kant heb ik expres opengelaten omdat het er zomers te warm wordt en deze kant aansluit op de tuin. Echter nu het kouder is buiten, wil ik deze kant dicht kunnen maken maar wel zo dat ik deze van de zomer makkelijk kan afbreken. Nu had ik zelf bedacht om twee U-profiel aan de onder en bovenkant aan de overkapping wil monteren zodat ik daar een wand in kan schuiven. Het enige probleem is dat deze wand vochtwerend moet kunnen zijn maar ook enigszins hittebestendig. Namelijk in de hoek van deze wand staat een houtkachel en via deze wand gaat ook het rookkanaal naar buiten(het rookkanaal moet dus door de wand kunnen). Nu vraag ik mij af wat vinden jullie van dit plan en wat voor materiaal adviseren jullie mij om deze wand van te maken. Iemand adviseerde mij om gipsplaaten te gebruiken maar ik vraag mij af of dit slim is. Een houten plaat lijkt mij niet handig gezien de houtkachel die er redelijk dicht bij staat. Ik heb ook gekeken of ik dit dicht kan maken met een glazen schuifdeur. Het probleem is alleen dat dit erg prijzig is plus dat het rookkanaal niet naar buiten kan.

Groetjes Joop
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Joop welkom op het forum. Doe een foto. Dan hadden we gelijk kunnen zien hoe zwaar dat deel zou wegen als je dat met ?????? zou moeten maken. Of welke vorm ook handig om te weten.
 

Joopdebouw

  • #3
Hoi Wgb, dank! Ik heb nu even niet zo snel een goede foto maar het betreft deze overkapping(de overkapping is ook op dezelfde manier geplaatst tegen het huis als op de afbeelding) Een zijkant is dus open en is 200cm hoog bij 240cm breed. Het frame is van aluminium.

Groet Joop

csm_DSC_1139-1_e446ff65d0.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dat moet te doen zijn. Je stelt het zelf al voor. U profielen en plaat materiaal wat zo licht mogelijk is. Aluminium bijvoorbeeld.
Stroken laten maken die zo breed zijn dat ze bij een lengte van 2m hoog een breedte krijgen dat ze te handelen zijn.
Misschien moeten er op die panelen profielen op worden gemonteerd op stijfheid te krijgen.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #5
Het hoeft niet allemaal van hetzelfde materiaal te zijn.
Kan ook een deel metaal en een deel hout of plexiglas.(aluminium is een metaal)
Als je rvs mooier vindt, dan zou je platen van 200 hoog en 30 breed kunnen laten maken, zodat het gewicht per stuk laag genoeg blijft.
Randen laten buigen op een manier dat ze in elkaar grijpen, dat geeft meteen stevigheid zodat je dunnere platen kan gebruiken.
Met 30cm worden het er 8 en die maat is mogelijk makkelijker ergens op te bergen van 3 delen van 200 x 80.

Als de kachel op bijvoorbeel 20 cm van de wand staat, dan zou je ook een metalen plaat tussen de kachel en de wand kunnen plaatsen. Dan kan hout als wand ook.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu