AEG wasmachine geeft code E10 - E11

JasperB

  • #1
Goedemorgen,

Onze AEG wasmachine met model L75475FL type FLI064HM1 geeft als deze gestart is na 2 minuten de melding E10. Bij het indrukken van de 2 rechter toetsen komt de melding E11. Deze melding staat voor geen water toevoer. Maar de machine vult zich wel met water. Zoveel dat je vervolgens meerdere keren moet afpompen.
Dit lijkt mij dus aan een sensor te liggen, maar waar kan ik deze vinden? Graag jullie hulp.

Mvg.
Jasper
 

JasperB

  • #2
Waarschijnlijk gevonden. Is nu een was aan het draaien. Ik denk doordat de trommel te veel is gevuld, is er een kabel van een blauw potje los gegaan. Door erbij te komen moest de bovenkant eraf, dan zie je de sensor(?) gelijk zitten.
 

Techrax

  • #3
Zal vermoedelijk gebeurt zijn door teveel onbalans waardoor de stekker er door de kuip uitgetrokken is of uitgetrild. Dat blauwe potje heet een pressostaat en meet hoeveel water er in de kuip zit en geeft dat door aan de electronica.
 

Mjt

  • #4
Hartstikke goed, ik had hetzelfde probleem en dit loste het op! De zogenaamde reparateur raadde vervanging van elektronisch bord aan. Dank je voor het posten
 

janpascal071

  • #5
Ook namens mij bedankt, dat was simpel te fiksen. Tie-wrapje eromheen, en het zit weer een tijdje vast.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #6
Voor iedereen die het slangetje los aantreft, probeer ook te kijken of de schokdempers nog goed zijn door eenmaal de kuip van bovenuit in te duwen naar beneden en los te laten. Hij moet zonder naveren naar boven komen. Dit is een simpele test om de schokdempers te controleren. Ook scheurtjes bij de veerbevestiging aan de kuip wijzen op te veel onbalans.
Je merkt met centrifugeren dan vaak veel schudden van de trommel en bijbehorende herrie.

Zijn de schokdempers versleten dan moeten deze ook vervangen worden om te voorkomen dat er meer kapot gaat.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu