AEG OKO Lavamat 72534 Update & geen watertoevoer

A

Anonymous

Gast
  • #1
AEG OKO Lavamat 72534 Update & geen watertoevoer

Hallo,

Mijn AEG OKO Lavamat 72534 Update bewijst mij sinds een week geen dienst meer. Na het draaien van een fijne was programma wilde ik dit programma herhalen voor een tweede fijne was en dit liet het niet meer toe. Geen enkel programma werkt nu meer...

Ik heb alle leidingen gecontroleerd en filters gereinigd en sinds vandaag na het doorlezen van deze site de bovenkant en achterkant losgemaakt en de bedrading gecontroleerd. Lijkt prima.

Dit is wat er gebeurd: stel een programma in, deurvergrendeling activeert en machine begint met afpompen van restant water, dan zou de watertoevoer moeten beginnen maar dit weigert het, in plaats daarvan begint de start/pauze knop rood te knipperen en tevens geen foutcode (de display toont de duur van het programma).
Het indrukken van de start-knop heeft geen effect, resetten al evenmin; na een reset herhaald het hele euvel zich gewoon. In de documentatie over dit type machine staat een opmerking over de waterdruk; ik zit in Scheveningen en de druk is niet hoger dan 1-1.5 bar te krijgen.

Er wordt aangegeven een rubbere ring bij de waterinlaat(aansluiting) te verwijderen in geval van lage druk echter, deze ring is niet weg te halen zonder 'm te beschadigen.
Moet ik dit doen?

De druk is nu 1 bar (CV display). Vreemde is wel dat het heeft gewerkt.

Tot slot, sinds een maand viel me op dat bij het centrifugeren de aandrijving meer geluid ging produceren dan gewoonlijk.

Ik lees veel over het vervangen/controleren van koolstoffilters; kan dat het zijn?

Machine is bijna 3 jaar oud.

Bij boorbaat dank en vriendelijke groet,

Danny
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Hallo klusidee,

Wonderlijk genoeg heb ik wat gedaan en ineens werken de programma's weer en wordt er water aangevoerd. Als je de bovenplaats weghaald is bovenaan in de machine een zwart cylinder te zien, deze heeft onderaan een zwart smal rubber slangetje zitten, aan de bovenkant kan je een flinke schroevedraaier plaatsen. Ik heb middels het uitdraaien van dat ding iets gedoseerd (druk) waardoor programma's starten en de watertoevoer in werking treed.

Vraag blijft, wat deed ik en is dit de bedoeling/verstandig....

Groet, Danny
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
ZEER ONVERSTANDIG !!!!!!!!!, je hebt de waterhoogteregelaar ontsteld en deze zal op termijn wel een foutcode (34) gaan geven en zal dan dus vervangen moeten worden, oorzaak van je probleem blijft onduidelijk, maar je gedane actie zal je eerder meer problemen gaan geven. Je had beter kunnen wachten op een van ons VOORDAT je dit ging doen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
OK, duidelijk.

Wellicht was het al onsteld want hoe anders kan het dat wanneer ik aan de regelaar zit ineens de programma's reageren, met name het aanvangen van watertoevoer? Overigens sloeg het programma 1 keer met succes aan en nu niet meer. Deze cylinder reageert op druk? Ik vermoed bijzonder fijngevoelig, ik hoor het klikken wanneer het door een meting gaat, bij een tweede klik (na het afpompen) stopt het programma. Hoe kan ik deze regelaar reguleren; draai ik 'm open of juist dicht? Ik heb al het restant water via het afvoerslangetje onderaan afgevoerd en vervolgens weer 3 liter water door de zeepbak toegevoegd. Pompt-ie (deels) netjes af en dan weer hetzelfde patroon... Kan ik hier zelf nog wat aan doen of is het klaar?

Dank alvast en vriendelijke groet!

Danny
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
De pressostaten raken niet vanzelf ontregeld. Vergelijk uw afstellen met het ontregelen van de sproeiers in een autocarburateur. Mijn advies: AEG of een gecertificeerde reparateur langs laten komen. (om verdere schade te voorkomen)
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Schade is dus al zoals verwacht gebeurt, rest nu niets anders meer dan het advies van de collega te volgen en AEG te laten komen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
Ik laat iemand komen met de mededeling dat de 'pressostaten' wellicht vervangen dienen te worden. Of ik iets nu wel of niet beschadigd heb is mij nogsteeds onduidelijk, immers, de machine toont nogsteeds hetzelfde patroon. Daarnaast is er plaats gemaakt om een schroevedraaier te plaatsen en te stellen, ik bedoel, men geeft het die functie, toch? Dus mijn onvakkundig draaien eraan had wellicht iets teweeg kunnen brengen. Alleen in welke mate is mij onduidelijk, als ik 1 millimeter naar links draai slaat-ie af, als ik 1 millimeter naar rechts draai blijft de pomp onophoudelijk afpompen... Maar goed, het blijft een domme actie. Vraag, is er iets kapot of, is er iets ontregeld? Wat kan het zijn dat het apparaat ineens dienst weigert en sinds een maand meer geluid maaktte dan gewoonlijk; hardheid van water?

Mijn Siemens vaatwasser is er namelijk ook onlangs mee gestopt; in dit geval slaan de sproeiers niet aan....

Vriendelijk dank, Danny
 
A

Anonymous

Gast
  • #8
Danny, aan het einde van je antwoord zet je: "Mijn Siemens vaatwasser is er namelijk ook onlangs mee gestopt" Als je dat bedoeld had om advies te krijgen over dat probleem, maak daar dan even een nieuwe vraag van, met vermelding typenummer en omschrijving probleem!
 
A

Anonymous

Gast
  • #9
Monteur is geweest. De lagers laggen 'eruit'. Monteur had het over water wat heel langzaam druppelsgewijs in de ge-oliede lagers terecht komt waardoor-ie gaat aanlopen en uiteindelijk de lagers stukdraaien. Daarnaast is de printplaat vermoedelijk defect. Het schijnt dat bij het vervangen van de lagers zo'n beetje de hele trommel vervangen kan worden (spul is geintegreerd?) hetgeen hoge kosten geeft. Er is me aangeraden niet te repareren maar een nieuwe aan te schaffen aangezien de kosten tot EUR 250+ kunnen oplopen. Het apparaat is 3 jaar oud. Wat me ook opviel is de opmerking dat er AEG op staat maar tegenwoordig lenen ze gewoon hun naam uit en krijg je een of ander geintegreerd apparaat uit een fabriek in Verwegistan wat eigenlijk niet de kwaliteit heeft van waar het merk echt voor hoorde te staan...

Bedankt voor de tips hier.

Danny
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu