AEG Lavatherm 56600 trommel draait stroef

CoenV

  • #1
Ik heb recentelijk met behulp van dit forum de snaar en viltlager van mijn AEG Lavatherm 56600 wasdroger vervangen. (nog bedankt daarvoor :D )

Echter nu (na enkele weken) maakt de droger een piepent geluid wanneer de trommel start en stopt met draaien en loopt het droogprogramma niet door (droger krijgt de was niet droog) Als ik de trommel handmatig probeer te draaien gaat dit dit heel zwaar.

Ik heb wat WD-40 gespoten op de 2 blokjes van de lager voor, het piepen is gestopt maar ik vindt de trommel nog niet bepaalt soepel draaien.
Ik heb de achterkant weer open gemaakt omdat daar water uit lekte. Toen bleek er zelfs nog water in te zitten bij de rode fan! Zie foto. Dit kan niet goed zijn lijkt mij. Heeft dit ook te maken met het stroef lopen van de trommel?

Hoe soepel moet een trommel van een wasdroger draaien?
Wat moet ik doen om de trommel weer normaal soepel te laten draaien?

Het betreft;
AEG Lavatherm 56600
Typ B 48 1 AEA 01 N
916 014 094 01
S-no 94433113

bij voorbaat dank
Coen
 

Wvhooijdonk

  • #2
Ben je hier ooit uitgekomen? Ik heb een soortgelijke vraag.
De trommel maakte deze week steeds hardere aanloop geluid (of anders gezegd: steeds meer herrie). De trommel loopt ook erg stroef.

Ben benieuwd,
Groeten Willem
 

Kees kit

  • #3
Waarschijnlijk heb je het voorste viltlager niet gesmeerd , dit moet namelijk met siliconen olie , of de twee onderste draagstukjes zitten niet goed of er niet on
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu