AEG Lavatherm 56600 indrukken van de startknop lukt niet

Danielleklanderman

  • #1
Mijn AEG Lavatherm 56600 uit circa 2000 werkt niet meer.

(PNC 91601409401).

Het probleem is als volgt.

De lampjes van de droger werken meestal allemaal wel. De deur sluit ook goed. Alleen wil de droger vaak niet starten. Het indrukken van de startknop lukt niet altijd, soms lukt het wel maar start de droger nog altijd niet. Een enkele keer heb ik geluk en dan start de droger wel.

Meestal stopt hij weer na zo'n 10 minuten. De was is dan gloeiend heet. De droger draait ook geen normaal programma meer, maar gaat al snel op de afkoelmanier drogen, dus even een klein beetje draaien en dan weer pauzeren. Soms schakelt hij helemaal uit, alle lampjes zijn dan uit.

Een goede vriend van mij was vandaag zo lief om de droger even goed open te schroeven. Al het stof tussen de kuip en de rand eromheen hebben we verwijderd, de trommel kan dus prima draaien. Het stof tussen de condensor en de trommel is ook weg, eigenlijk al het stof dat we tegenkwamen is verwijderd.

Het vreemde is dat de droger dus soms wel en soms niet start.

Ook zagen we op de trommel tijdens het draaien een kleine bobbel, daaromheen is het geel en op diezelfde plaats zit aan beide zijden van de trommel een heleboel 'kit' tussen de naden zichtbaar. We hebben er foto's van gemaakt.

Iemand een idee wat een mogelijke oplossing kan zijn? Of is mijn droger gewoon afgeschreven?

Alvast bedankt voor de reactie!

met vriendelijke groet,
Danielle.
 

Danielleklanderman

  • #2
De 'kit' tussen de naden:







De gele plek op de trommel aan de buitenzijde, waar de trommel ook iets verdikt lijkt te zijn.
Tijdens het draaien veert het borsteltje op die plek licht op.
 

Wasmannetje

  • #3
Hallo, je kan er bijna vanuitgaan dat de progr. schakelaar van foto 1 defect is, kijk eens of je een verbrandde contacten ziet oid.

Kijk ook even als je de machine start of het scheelt als je de deur even aandrukt aan de bovenzijde, soms wil het nl gebeuren dat de deur wat uitgezet is en daardoor de schakelaar niet wordt geactiveerd.

Als je m aan de praat hebt, trek de deur dan eens een fractie naar buiten aan de bovenkant, als die dan uitgaat en stopt, weet je dat je daar ergens moet gaan zoeken.

Succes
 

Danielleklanderman

  • #4
Die deur is inderdaad het probleem! Ik zat steeds aan de zijkant te drukken en te duwen, niet gedacht aan de functie van het uitstekende deeltje aan de bovenkant van de deur :S.

Maar goed, hij werkt inderdaad weer en als je de deur licht raakt aan de onderkant schakelt de droger weer uit. Prettig is dat hij wel netjes het programma afmaakt als je de deur goed gesloten hebt.

Intussen ben ik er ook achter dat het stopcontact waar hij op zat een los contact heeft, waardoor de droger soms helemaal niet werkt. Op een ander stopcontact werkt hij betrouwbaarder.

Bedankt voor de tips in elk geval!
 

Wasmannetje

  • #5
Graag gedaan, sluiten maar weer!!!!!!!

Groeten wasmannetje
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu