AEG Lavamat maakt veel lawaai bij centrifugeren

Myrza

  • #1
Op het einde van het wasprogramma bij het droogzwieren maakt mijn wasmachine veel meer geluid dan voordien. Als ik de trommel leeg ronddraait klinkt het alsof dit moeizaam draait. Ik hoor geen rammelend geluid en trommel blijft stevig hangen zoals het hoort. Het klinkt gewoon alsof er vuil tussen het draaiend gedeelte zit of dat dit moet geolied worden. Maar dat lijkt me vreemd voor een wasmachine? Heeft iemand een idee wat er gaande is?
 

Lampje45

  • #2
Er kan van alles tussen kuip en trommel zitten wat het geheel blokkeert, kijk dit filmpje maar eens.

How to Remove bra wire, coins, screws from a noisy washing machine drum
 
  • Like
Waarderingen: Myrza

Myrza

  • #3
Dat lijkt idd heel erg op mijn probleem. Ik kijk dit weekend eens of al die verdwenen sokken daar niet tussen of in zitten.
 

Padriver

  • #4
Haal de achterkant los SPANNING ERAF!! Haal de snaar los. Kijk of de motor soepel draait of dat daarvan misschien een lager kapot is. (reparatie van een lager 5,99 euro) Als de trommel moeizaam draait is zeer waarschijnlijk het lager van de trommel kapot. De lagers daarvan zijn ongeveer 60 euro plus een nieuwe waterkeerring van 25 euro. Je kunt dit alleen vervangen als de bak uit twee delen bestaat die met bouten aan elkaar zijn gemaakt. Om de bak door te zagen en dan weer te lijmen zou ik niet doen. Als je de twee trommellagers wilt vervangen kun je doen, maar is een klus van drie dagen. stap voor stap foto's maken bij de demontage en opschrijven wat je loshaalt. Het is te doen maar je hebt geduld nodig.
 

Myrza

  • #5
Ik heb geen achtergebleven sokken gevonden. Helaas dus niet zoals in het eerste antwoord. Het is idd de trommel die stroef draait, maar tijdens het gewone ronddraaien tijdens het wassen hoor ik quasi niets. Enkel bij hoger toerental klinkt het veel luider. Klinkt dit logisch bij kapotte lager van de trommel?
 

Padriver

  • #6
Haal de snaar los dan weet je meer. Dan voel je van zelf wat er niet soepel draait.
 

Lampje45

  • #7
Zou je alle gegevens van het machineplaatje willen vermelden, dan kan ik je advies op maat geven.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu