AEG Lavamat 88730 OVERDOSIS

Geewiz

  • #1
Wij hebben een wasmachine van AEG , een lavamat 88730 update, PNC91400203800

Deze stopt na een korte poos water pompen en gaat het lampje OVERDOSIS branden. Iemand een idee wat hier aan te doen. Wij wassen meestal met bolletjes in de trommel met vloeibaar wasmiddel. De bak bovenin is leeg.
:(
Elke tip is welkom.
 

Geewiz

  • #2
Hier nog wat extra info.

Geprobeerd een los spoel programma te draaien. Deze duurt ongeveer 15min en eindigt zonder OVERDOSIS melding. Er lijkt voldoende water in de trommel te komen echter in het korte programma zijn de omwentelingen bijna op 1 hand te tellen. Centrifuge achteraf lijkt ok. De zeer weinige omwentelingen met water in de trommel lijkt mij abnormaal. Kan dat te maken hebben met de OVERDOSIS ?

OVERDOSIS is vooral te zien bij alle volledige programma's (bv 95 bonte was).
 

Geewiz

  • #3
Vreemd genoeg lijkt een 60C programma wel goed door te draaien. Net een gedraaid zonder was. Bij 95C en lagere temps echter stopt ie na 5 min en gaat dat mooie OVERDOSIS lampje weer branden. Geen foutcode te bespeuren.
Watertoevoer en afvoer lijkt allemaal in order. Ook waspoederbak is leeg en niet verstopt.

Zal binnenkort de 60C nog eens proberen met Soda.
Zucht....
Komt dit iemand bekend voor ?
 

Geewiz

  • #4
Weet iemand hoe ik de eventuele foutcodes kan opvragen voor deze machine nadat is gestopt in het programma (zie omschrijving) ?

De uitleg die ik op dit forum kon vinden met voorwas/inweken en 95 stand en daarna op voorna laatste stand (centrifuge) lijkt weinig te doen. Resetten lukt wel (voorwas/inweek vanuit UIT naar links).

:?:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Het enige wat ik van overdosis heb kunnen vinden betreft een teveel aan wasmiddel, misschien dat er een sensor defect is ?
 

Geewiz

  • #6
Jan, bedankt voor de feedback.

Inmiddels is er reeds een monteur (via AEG service) geweest. Deze heeft zich voornamelijk op de sensor voor OVERDOSIS gericht. Deze is vervangen en het leek goed te werken. Echter na een 2e poging wou ie weer niet verder met dezelfde OVERDOSIS melding. Hij had het erover dat het mischien wel aan de elektronica lag of door achtgebleven vuil doordat we te vaak op lage temperatuur gewasssen hadden. Daarna heeft ie de oude sensor weer teruggezet en aangeraden te proberen schoon te spoelen op 95C met soda. Dit hebben we al een paar keer gedaan zonder veel success.

De volgende dag heb ik de print op mijn werk na laten kijken (IC ontwikkeling) en zijn enkele zwakke soldeerplekjes gevonden bij de relais (waarschijnlijk tgv oxidatie,trilling en warmte). Alle potentiele zwakke punten zijn opnieuw gesoldeerd en diezelfde avond nog eens geprobeerd.

Gek genoeg deed ie het meteen en leek het verholpen echter bij de 2e poging liep hij weer vast. Het lijkt erop alsof ik een patroon begin te zien. Na lang stil staan draait de machine normaal de 1e keer en kort na dat programma loopt ie snel vast. Vanochtend is dit bevestigd.
Kan dit door vuil in de machine komen dat na verloop van tijd weg zakt en programma start niet meer blokeert ?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7

Geewiz

  • #8
Herhaardelijk soda methode geprobeerd maar zonder enig succes. Machine draait een enkele keer wel door en meestal als ie een poosje stil heeft gestaan.
Weet iemand andere mogelijkheden ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu