AEG kapot, diagnose: kapot anker

Jentuh

  • #1
Hallo,

Mijn wasmachine: een AEG oko_lavamat 6450 is kapot gegaan.
De monteur heeft de motor eruit gehaald. Een van de koolstof borstels was helemaal versleten. Het koper dat erachter zat heeft over het anker heen geschuurd. Volgens de monteur is nu het hele anker kapot, deze kan niet worden vervangen en een hele nieuwe motor zou de machine niet waard zijn. (minstens €220,00)

Maar als ik het anker zie, zie geen echte beschadiging. Volgens mij zou een en ander met een nieuwe koolstofborstel gewoon kunnen gaan werken. Zit ik goed met deze gedachtengang of is een en ander inderdaad gewoon kapot.

ter verduidelijking een foto'tje:

 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als ik, voorzover het te zien is, kijk naar die collector, dan is daar duidelijk een groef ingesleten. Normaal gesproken zou de gehele collector egaal zwart zijn, maar door het contact met het koper is een baan koperkleurig geworden.

In hoeverre dat wel of niet fataal is voor de motor, is vanaf zo'n foto niet te beoordelen. De betreffende monteur heeft de motor van dichtbij met een vakkundig oog bekeken, en zal het dus beter kunnen beoordelen dan wij via een foto!.

Niemand die je verbiedt om een set koolborstels aan te schaffen en er in te plaatsen. Maar je betaalt dan wellicht zo'n 40 euro, zonder dat er resultaat is. :(
 

Jentuh

  • #3
Er is nu inderdaad een koperkleurige baan te zien. Dat komt omdat daar het koolstof is weggeveegd door het koper.

Maar als je gewoon met ene vinger er overheen voelt, voel ik geen groef oid. En ook al zit er een beetje een groef, de koolstofborstels vormen zich dan toch wel naar die groef?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Nogmaals: een diagnose door een monteur ter plaatste, daar gaan wij niet tegenin.
Dat kunnen wij niet beoordelen.

Dus of je neemt de gok voor het vervangen van de koolborstels, met de kans dat het gewoon blijkt te werken.

Of je accepteert de mening van de betreffende monteur, en besteedt er geen geld meer aan.

Aan jou de keuze, wij kunnen daar helaas niets in betekenen!
 

Co de Witgoedman

  • #5
Gewoon zelf proberen om de koolborstels te vervangen, kost hoogop 40 euro en wie weet hoe lang de machine het nog doet....
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu