Aeg 57808 droger lekt een beetje

Marjan86

  • #1
Hallo

Ik heb een aeg 57808 met serienummer 52809266 droger die een beetje lekt.
Bij het rode slangetje binnen in de droger (zie foto) is het een beetje nat het is niet veel water maar kleine druppeltjes het grootste gedeelte van het water zat gewoon in het reservoir.
Ik hoop dat iemand me er mee kan helpen.



Gr Marjan
 

HarryO

  • #2
Loopt het water tussen de slang en witte deksel door of tussen de beide delen van het reservoir?
Kan ook nog vanaf boven komen, dus aan de buitenkant van de slang langs. Maak alles droog en probeer de machine open of op blokken te laten draaien zodat je er met een spiegeltje bij kunt komen.
 

Marjan86

  • #3
Bedankt voor je reactie,

Ik weet eigenlijk niet zo goed waar het water loopt want ik had hem uitgezet toen die aan het lekken was. En toen hebben we de kappen er af gehaald en zo laten draaien om te zien waar het water vandaan kwam.
Maar toen lekte die dus niet :?

Het was verder droog in de machine alleen waar het rode slangetje op vast zit en die doorzichtige daar was het nat (licht vochtig)

Ik weet niet of het kan maar kan het zo zijn geweest dat het rode of doorzichtige slangetje niet goed vast zat op het tuitje met dat klemmetje er om heen zodat er condensvocht kon ontsnappen?
 

HarryO

  • #4
Zou kunnen. Als deze niet meer goed op het tuitje zit kan het er langs lekken. Indien de slang lang genoeg er een stukje afknippen of een strakker klemmetje er op zetten. Standaard slangklem bij de bouwmarkt of onderdelen winkel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu