Advies gevraagd vijvervloer beton

Tripke

 • #1
Hallo allemaal

ik ben een mooie vijver aan het bouwen maar helaas ben ik op een probleem gestuit
ik zit nu op 1 meter 50 diepte en heb nog al last van grondwater en (ik vind best veel) elke keer pomp ik het weg, vrijdag willen we graag in de ochtend beton gaan storten. hoe kan ik dit het beste aan pakke? ik zou graag de "ondervloer wat vlak willen hebben. dat is hij dus niet. het gaat om een klei grond.

alles advies zijn welkom!

bedankt en met vriendelijke groet

Kevin trip!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Andyb

  • #2
  Het enige wat ik dan kan bedenken is om een volledige bekisting te maken, zelfs op de vloer want het water blijft maar komen zeg je?

  Maarja, langs de andere kant hebben ze mij ook al een keer wijsgemaakt dat je zelfs beton kan gieten onder water...
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Er is inderdaad onderwaterbeton.

  Maar het is handiger een verzamelput te graven waar je een klokpomp in hangt. Deze moet continue blijven draaien tot de beton is uitgehard.

  Als een klokpomp het niet bij kan houden, is er een damwand of bemaling nodig. Dat is wat ingrijpender en de grondwateronttrekking moet gemeld worden (bij waterschap).
   

  BertPleizier

  • #4
  Ik had vorig jaar hetzelfde: bij de uitgegraven fundering voor mijn tuinhuisje stond er op de dag van het betonstorten ook 30 cm waterin de vorstrand.

  Ik had gelukkig een oud vijverpompje liggen waarmee ik het water er uit heb gepompt.

  De mensen van de betonstort vertelde mij later op de dag dat het beton zwaarder is dan water en dat tijdens het storten het water vanzelf uit de bekisting wordt gewerkt als deze vol zit met beton.
   

  Tripke

  • #5
  Hallo heren

  Bedankt voor jullie info!

  Echter durfde ik dit niet zelf aan en heb ik de hulp ingeroepen van een beton bedrijf ze hebben me goede info gegeven en morgen komt de beton er in, morgen nog wel wat werk aan de winkel maar komt helemaal goed! nogmaal bedankt allemaal!
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Die info, zou dat nuttig kunnen zijn omdat hier nog even te vermelden. Maakt de die vraag van jouw helemaal af.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu