Accutacker?

TonK60

  • #1
Heeft iemand ervaring met de accutackers die onder verschillende merknamen worden aangeboden maar in feite hetzelfde zijn en, afhankelijk van accu e.d. , tussen €129 (zonder accu) en €209 kosten?
Ze zouden spijkers tot 50mm en nietjes tot 40mm aan kunnen.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Ik heb er eentje gehad en was niet onder de indruk. Gebruik nu al jaren een tacker op perslucht en wil nooit meer iets anders...
 
  • Like
Waarderingen: Walker

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
In die prijsklassen, zijn het speelgoed dingen.
Mee spijkeren kun je er bijna niet mee, wel van die dunnen brads.
Als je een goede wil hebben, dan ben je al snel meer als 600/700 euro kwijt.
Nadeel van die accu tackers is ook, dat ze loeizwaar zijn.
Wij hebber er ooit eentje een tijd gebruikt, maar daar kreeg je lamme armen van als je er boven je hoofd mee moest werken voor een plafond uit te rachelen bv.
Beter dan zoals gezegd eentje op lucht kopen met een compressor er bij, kun je er ook nog een hoop andere dingen mee doen.
 
  • Like
Waarderingen: Walker

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #4
Het is tevens belangrijk om naar de 'gauge' te kijken, oftewel hoe dik de spijkers zijn. Dat varieert namelijk enorm afhankelijk van de toepassing. De meest gebruikte maat is 18 gauge, die gaan meestal tot zo'n 50-64 millimeter. Voor kleine afwerkdingetjes is 23 gauge handig, omdat je daarmee niet of minder hoeft te vullen. Voor stevigere bevestiging is 16 gauge en lager (en dus dikker) soms vereist.

Mijn advies is dus net als de anderen: neem er een op perslucht. De tackers zelf zijn dan namelijk relatief goedkoop, zodat je voor iedere toepassing de juiste kunt gebruiken.

Een ander belangrijk punt wat nog niet voorbij is gekomen, is dat je beter gaan combitacker kunt nemen (die nietjes én spijkers kan). Het nadeel daarvan is namelijk dat de slagkop breder is voor de nietjes; als je dan spijkers gebruikt, worden er dus strepen in het hout geslagen ter breedte van zo'n nietje. Voor hele ruwe projecten is dat niet zo erg, maar het kan behoorlijk wat extra werk opleveren bij het afwerken.
 

TonK60

  • #5
Helder, bedankt iedereen voor de bijdragen!
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4
Gerelateerde onderwerpen
Reparatie accutacker

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu