Accu 3,7 v afwijkend mah waarde? Kan dat kwaad?

Fmrama

  • #1
Hallo,
Ik ben opzoek naar een accu lipo 3,7 v 1800 mah. Nu zijn er ook met bijv 1200 of minder mah en met bijv 2000 of meer mah. Wat zijn de gevolgen als ik deze ga gebruiken?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Groter geeft meer gebruiktijd, minder minder gebruikstijd.

Belangrijker is het formaat
 

Fmrama

  • #3
Ok! Kwa formaat, als ie een paar mm groter is en wel past in de ruimte , kan dat toch geen kwaad.? Ik zie dat het type wel gelijk is 505068 tov 505068P . Wat die P ook mag betekenen!
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
50*50*68 is de maat.
P geeft aan dat er meerdere cellen parallel zijn aangesloten.
 

Fmrama

  • #5
Ok! Dan moet het goed komen. Ik wacht op een levering uit china.
 

Fmrama

  • #6
Nog effe een vraagje.
De batterij is voor een elro/smartware cs87t camera systeem. Dese is niet meer leverbaar, lat staan de batterij. Nu heb ik de lipo batterij besteld via aliexpress. De batterij zit in de monitor, die continu aan het net hangt. Dus permanent opgeladen wordt. Moet ik me zorgen maken dat dit met de nieuwe batterij die niet orgineel is tot problemen kan leiden. In het ergste geval brand?
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #7
In principe moet een accu dat kunnen hebben.

Op het moment dat je via Aliexpress en dergelijke Chinese websites gaat bestellen moet je echter op gaan letten, niet alle spullen daar zijn van goede kwaliteit en voldoen aan de Europese normen.

Zelf koop ik van dit soort sites alleen spullen die aan het net hangen van merken die ook in Europa leveren, en voldoen aan onze normen.
 

Fmrama

  • #8
Ik heb nog eef gezocht op de site van de leverancier. De batterij heeft een PCB beveiliging tegen overbeladen. En in de monitor schijnt dit ook geregeld te worden. Overgens is de batterij van een merk dat ook in nederland verkocht wordt, welliswaar in andere afmetingen. Dus ik hoef me geen zorgen te maken. :D
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #9
Dat er veel namaak uit China komt zul je vast weten, maar je weet ook dat merkrechten anders zijn geregeld in China, en dat er soms van Chinese merken meerdere van elkaar onafhankelijke fabrikanten zijn? neemt niet weg dat je ook prima spul kunt kopen. wat vaak al tekenend is, is het gewicht van zo'n cel.
 

Fmrama

  • #10
Hallo,
Het ziet er niet naar uit dat de accu uit china nog gaat komen. Nu heb ik op nederlandse sites gezocht. Ik zie geen die aan de afmetingen voldoet. Nu dacht ik een kleinere qwa afmeting aan te schaffen met bijv 500 mah ipv 1800. De accu wordt alleen gebruikt als ik de monitor uit de dongel haal (die staat continu op de stroom) om bijv de instellngen te wijzigen of beeld te kijken. Als dit ipv 20 minuten 10 minuten is vindt ik dat geen punt.
Het kan m.i. toch geen kwaad een kleinere accu?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #11
Ga even bij een winkel in electronica onderdelen langs, ik zou het raar vinden als die geen oplossing weten.
 

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
  • #12
Ik zou nog even wachten op de levering uit China.
3 tot 4 weken levertijd is niet ongewoon.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
9
14
6
8

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu