Aardlek slaat door

Loontjeh

 • #1
Allen,

Kan iemand mij enkele tips aandoen voor het oplossen van mijn probleem met mijn vaatwasser. Ik had een lekkage van de vaatwasser in mijn keuken maar tevens was ook de aardlekschakelaar doorgeslagen van de keuken. Het water blijft ook in de vaatwasser staan en loopt niet meer weg. Als ik de machine uit en aan zet en dan de deur dicht doe slaat de aardlek weer door. Als ik de machine uit laat blijft de aardlek staan. Voordat ik een dure monteur laat komen heeft iemand misschien tips die ik zelf kan checken voordat ik een monteur laat komen.

Het is een Indesit vaatwasser maar ik vermoed dat het type er niet toe doet want dat heb ik op dit moment ook niet bij de hand. De vaatwasser is 6 jaar oud en nooit eerder dit probleem gehad.

mvg Hubèr
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Pepjo

  • #2
  Loontjeh schreef:
  Allen,

  Het is een Indesit vaatwasser maar ik vermoed dat het type er niet toe doet want dat heb ik op dit moment ook niet bij de hand. mvg Hubèr

  :? Dat lijkt me nogal een drogredenering.

  Ik kan je vertellen dat het type er wél toe doet, omdat elke vaatwasser z'n eigen karakteristiek heeft en problemen kent.

  Je zou in ieder geval eens kunnen zoeken op dit forum met water op de bodemplaat of lekkage vaatwasser.
   

  Loontjeh

  • #3
  Het is een Pelgrim vaatwasser type GVW845 KO.

  Zou het kunnen dat de lekbak onder de vaatwasser vol staat met water en daardoor de aardlekschakelaar door slaat?

  Op dit forum heb ik nog niet een vergelijkbaar geval kunnen ontdekken!

  Welke tips heeft iemand voor me om mijn probleem zelfstandig op te lossen?

  Alvast bedankt
   

  Loontjeh

  • #4
  Mijn vaatwasser Pelgrim type GVW845 heeft een lekkage veroorzaakt aan de voorkant en zorgt er nu voor dat de aardlekschakelaar doorslaat als ik de vaatwasser aanzet en de deur dichtdoe.

  Het water is ook blijven staan in de vaatwasser. Ik heb geconcludeerd dat de lekkage niet aan de onder- of achterkant is geweest.

  Nu wil ik kijken of de lekbak aan de onderkant vol met water staat. Hoe kan ik die bereiken? Wat zou ik eventueel nog zelf kunnen checken om de reden van het doorslaan van de aardlek te achterhalen?

  alvast bedankt.

  Huber
   

  Loontjeh

  • #5
  Heb je dan wel een tip voor mij hoe ik in de lekbak kan komen?
   

  Pepjo

  • #6
  Uit een bericht van Kees :
  ......wijst het op een lekkage naar de bodembak van de vaatwasser, waar een beveiliging (vlotterschakelaar) zorgt dat je keuken niet onderloopt met water, en daarom de waterklep afsluit.

  Meestal moet je daarvoor de keukenplint verwijderen, en de onderplint van de vaatwasser demonteren, waarna je het water kunt weghalen. Daarna zet je de machine aan en kijkt of er opnieuw lekkage optreedt, en zoja, waarvandaan.

  Gebruik eventueel de zoekfunctie van het forum, bijv. met "lekkage pelgrim".
  Dat laatste heb ik gedaan, en kwam bij dit bericht. Dat kun je zelf ook doen natuurlijk, er is veel meer info.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu