Aanvoer wasmachine loopt over

SvenVl

  • #1
Beste,

Momenteel hebben we problemen met onze wasmachine. De aanvoer loopt namelijk over, terwijl het water in het wasproductbakje loopt. Ik heb al enkele tests gedaan, en hier mijn bevindingen:

- de afvoer werkt denk ik normaal, want het afvoerprogramma werkt & zorgt er wel degelijk voor dat het resterende water het toestel verlaat
- de aanvoer werkt maar kan het debiet niet slikken, ik heb het wasproductbakje er even uit gehaald & merkte dat het water eerst doorstroomde en dan hoger & hoger bleef staan
- als ik zelf manueel water in de aanvoer giet dan blijft het ook staan, tot als ik de deur van de wasmachine open doe, dan loopt het naar beneden.
- als ik de filter onderaan het toestel er uit laat, loopt het toestel niet over. Bij het aanvoeren van het water loopt het water na een 5-tal seconden gewoon via die manier uit het toestel, waardoor er geen debietprobleem is

De filter onderaan het toestel was vuil, heb ik opgekuist & ook met een lagedruk-ratel de bijhorende leiding wat gekuist. Daar geraakte ik wel maar +- 50cm in, verder niet.

Iemand enig idee?

Waarvoor dank,

Sven
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Wat voor een wasmachine is het ? Laten we daar mee beginnen. Zeepbak slang naar kuip kan verstopt zitten. Dan loopt het eroverheen. Verder kan de druk te hoog zijn. Kraan wat dicht draaien biedt dan uitkomst.

Maar klinkt ook ergens als een ontluchting die dicht zit. Maar dat kan ook toeval zijn.
 

SvenVl

  • #3
Bedankt Sleutelmeneer voor jouw reactie! Het is een Panasonic 168VG3.

Ondertussen dénk ik (tijdelijk) opgelost: ik heb zo een pulletje destop voor wasmachines er in gezet, de machine 1x laten draaien (en laten overlopen :) ), en nadien lijkt de verstopping weg te zijn.

Momenteel draaien we onze eerste was, voor het zekere ga ik daarna nog eens zo een pulletje extra doen, tot nu toe nog nooit gedaan omdat we ook niet eens wisten dat het bestond.. :)
 

Arno23

  • #4
Destop lijkt me voor uw wasmachine niet heel erg goed, vaak zijn er speciale onderhoudsmiddelen te koop. Ook kunt u proberen om de darm (zo heet volgens mij de slang tussen kuip en zeeplade, de zwarte) wat soda erin te scheppen en daarna met goed heet water opgieten om te kijken wat er dan gebeurt
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #5
Soda is pas slecht voor je wasmachine dus dat al zeker niet. Dit is wat Soda doet met je wasmachine :
IMG-20221017-WA0004.jpg


Destop is ook slecht voor je wasmachine, dat is voor pvc leidingen bedoeld. Openmaken en alles schoonmaken is de manier eigenlijk niet rotzooi oplossen met andere rotzooi.
 

SvenVl

  • #6
Bedankt voor de tips!

Ik had eerst even met azijn geprobeerd, wellicht ook niet de beste keuze maar kom.

Die destop is geen gewone destop maar een portie korrels uit de winkel die speciaal bedoeld zijn als onderhoud voor wasmachines, 1-4x per jaar.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu