Aantal electra vraagjes

Diesel1986

  • #1
Ik woon in cambodja en ben er vandaag achter gekomen dat alle schakelaars schakelen op de nul ipv op de fase, ik heb all3s verandert. Ik constateerde dat er ook spanning op de nul staat ( schok)nog niet kunnen meten over welk voltage we prraten.


In de hoofdkast aaan de straat zit ik een enkelpolige stotzomaat 20amp.(geen aarde),

Allees is hier een bende dus wwaarschijunlijk kan ik de spanning nooit van de nul krijgen, maar heeft dit ook betrekking op mijn verbruik

Ik heb 2x4mm kabel getrokken naaar m8jn kast (30m),miijn verbruik is 3-4 kwh per dag, wat aardig hoog is in mijn idee ( dieepvrieskistje)
5 Spaarlampen,ventilator en lcd.hier zeggen zze dat hoe dikker de kabels zijn en zon hoog mogelijke zekering de meter de minste kwh aanslaat. Hhet lijkt me vrij sterk, maar wellicht dat er hier iemand meer over kan vertellen.
Btw, begin van de straat zit een metaalbewerker ( lassen,slijpen)en die heeft maandelijks minder kwh als ik.( dikke kabels)

Iedereen heeft aann dde straat zijn eigen hooofdzekEring en meter
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
P=UxI.
De stroom word gemeten en de spanning en daaruit volgt het verbruik.
De spanning op de nul maakt niet uit, dit zorgt er alleen voor dat de spanning tussen nul en fase kleiner word en dus de stroom iets kleiner en dus het verbruik iets lager.
Spanning op de nul is altijd en overal en krijg je niet weg.
Draad dikte en zekering maken niets uit voor het gemeten vermogen, wel voor het beschikbare vermogen.
Hoe dikker de kabel en hoe groter de zekering hoe meer vermogen je kan afnemen.

3000wh/24=ca 125w continu.
 

Diesel1986

  • #3
Dank je voor je antwoord, het zal nihil zijn, maar als de lichtschakelaars schakelen op de 0, dan zou de fitting continu onder spanning moeten staan, maar dit kan nooit veel verbruiken omdat t licht niet brand. Ben aan het zoeken naawazr de oorzaak van het hoge verbruik.
Diepvries stand 1 ( nieeuw)
Ventilater (8…uur pd 50w)
tv 3 uur
paar sPaarlampen

En dat is het
Waarschijnlijk zal de ijzersmid dus zelf een foefje hebben voor zijn lage verbruik
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu