Aansluiting Halogeen (kroonsteen) op installatiedraad

AdjeOnline

  • #1
Beste allemaal,

Ik ben bezig met een grote verbouwing en ga wat halogeenlampen inbouwen in een dubbelgips plafond. Nu heb ik de gehele electra opnieuw getrokken en moet ik van de 2,5mm nul en 1,5mm schakeldraad naar een kroonsteen van de halogeen. Dit lijkt me niet echt een lekkere oplossing. De nul- en schakeldraad komen op die manier 'los' (dus buiten een pvc leiding) te liggen boven het plafond.

Nu dacht ik zelf het koper naar een enkele wcd te brengen en vervolgens met een stekker te verbinden met flexibel draad naar de halogeen. Wel de netste oplossing, maar misschien wel wat overdreven.

Heeft iemand een mooie (andere) oplossing voor de overgang van koper naar het kroonsteentje van de halogeenlamp, of is de wcd oplossing de beste? (natuurlijk ook ivm brandgevaar, bouwbesluiten, nen1010 etc)

Alvast bedankt
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Lasdoosje gebruiken.

Vd draad dient in een gesloten omhulling te zitten.
 

Fiesiekus

  • #3
Toch is via de WCD wel de beste manier. Je kan ook een verbinding maken via een knellasdop (waarin flexibel + star verbonden).
 

AdjeOnline

  • #4
Maar hoe ga ik dan van die lasdoos (die bijv. aan de balk gemonteerd wordt) naar de halogeenlamp? Daar zit namelijk een korte bajonetaansluiting aan met een kroonsteentje in een klein plastic omhulseltje. Ergens moet ik dus van installatiedraad naar gewoon snoer. En een kroonsteentje lijkt me hiervoor niet echt geschikt.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Die zijn daarvoor ontworpen hoor.

Normaal ga je vanaf de VD draden naar een soepel hitte bestendig snoer(edratheen ,siliconen) en dat sluit je aan op je armatuur.

Snoer moet je wel even voorzien van adereindhulzen.
 

AdjeOnline

  • #6
Okay, dus een lasdoos met VK, daar een kroonsteentje in naar snoer voldoet? Snoer komt dan uit de andere kant van de lasdoos en sluit ik vervolgens aan op de halogeen?
Dat is verzekeringtechnisch prima? :)
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #7
Ja
 

AdjeOnline

  • #8
Thanks :)
Ga ik mee aan de slag!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu