Aansluiten Aritech alarminstallatie

BeeTeeWee

  • #1
Ik ben bezig met het plaatsen van een Aritech CD72 alarminstallatie. Ik heb me er al redelijk op ingelezen, maar zag dat hier op het forum veel know how aanwezig is. Ik wil 'm eigenlijk eerst even provisorisch aansluiten, de bediendelen bekend maken, de PROX sleutels, de telefoonkiezer instellen etc. en daarna gaandeweg steeds meer ingangen aansluiten. Ik heb daar nog wel enkele vragen over:

1. Klopt het dat ik dan op alle 8 ongebruikte ingangen steeds 1 weerstandje van 4K7 moet zetten?

2. Op welke aansluiting pak ik dan de 0 en de 12V voor de PIR-melders etc.? Is dat op A en B van de databus ABCD (de nummers 38 en 37 op de printplaat?) Of moet die stroomvoorziening van 1 en 2 op de printplaat komen?

3. En het flitslicht en de binnensirene? 1 draad op een willekeurige uitgang (39 t/m 43) neem ik aan, maar waarop sluit ik de andere draad dan aan?

4. In mijn vorige huis heb ik de montage laten doen. Daar had de installateur ervoor gezorgd dat op de vertraagd geprogrammeerde groepen een deurmagneetcontact en een PIR-melder samenwerkten. Dat wil ik weer op dezelfde manier gaan doen: bijvoorbeeld een magneetcontact op de voordeur en een PIR in de hal erachter. Kan ik dan magneet en PIR parallel op 1 ingang aansluiten of moet dat serieel? Of toch liever 2 verschillende ingangen gebruiken? Moet er dan nog ergens een 4K7 weerstandje tussen?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Gewoon 2 ingangen gebruiken, je hebt er immers toch 8 ter beschikking.

Niet gebruikte groepen/ingangen kun je uitprogrammeren.
Op de uitgangen voor sirene flitser moest zo uit mijn hoofd ook een sirene/flitser zijn aangesloten of een afsluitweerstand.

suc6

Gerrit
 

BeeTeeWee

  • #3
Dankjewel! Nou raken die 8 groepen na de eerste programmering nog wel vol, ik heb 7 PIR detectoren, 2 magneetcontacten en een rookmelder. Ik heb dus ook zo'n uitbreidingsdeel CD9031 waar ik denk ik de beide toegangszones op aansluit. Ik wist niet dat je ongebruikte zones ook kunt uitprogrammeren. Weer wat geleerd!

Ondertussen heb ik een professional geregeld die me binnenkort even komt helpen om de puntjes op de i te zetten.

Bedankt, ik kan weer verder!
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Op zich is het allemaal niet zo moeilijk mits je de programmeercode maar kent.
Zo niet dan helpt alleen een reset naar fabriekswaardes en kun je opnieuw beginnen.

Kijk even waar je de uitbreiding het beste kunt monteren. Vaak is het handiger om deze bijv. ergens boven te monteren en dan daar alle detectoren die boven zitten op aan te sluiten zodat je niet telkens met een kabel naar beneden hoeft.

suc6

Gerrit
 

BeeTeeWee

  • #5
Alle kabels zijn al getrokken en komen uit achter het controlepaneel. Ik moet het uitbreidingsdeel dus wel IN het controlepaneel kwijt. Ik hoop dat dat lukt, want er moet ook nog een flinke accu in en achter de hoofdprint zit al een telefoonkiezer met spraakmodule...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu