Aanrechtblad tegen knipvoeg-metselwerk

Saffier

  • #1
We hebben voor ogen om onze binnenmuur met knipvoeg te behouden en daar tegenaan het aanrecht te monteren met een composiet werkblad. De muur is uiteraard niet glad. Welk advies hebben jullie? Terhoogte van montage keukenkasten en werkblad een strook gladde stuc maken? Zodat monteren mooi strak gaat? En vervolgens werkblad dik afkitten?
Hoe lossen we op dat dit randje tussen werkblad en muur een beetje mooi wordt?
We hebben ook aan opstaande plint gedacht, maar ook daar hou je een randje dat dan tegen de ongelijke muur komt. Hoor graag jullie ideeën!
 

ABCDE

  • #2
En hoe wil je dat ooit schoonhouden? Achter aanrecht moet je gewoon iets glads hebben.

Blad afkitten ja.
 

Saffier

  • #3
Er komt op het aanrechtblad een plint van hetzelfde composiet. Deze krijgt ook kit.

De ikea kasten worden hangend gemonteerd aan de metod rails, deze moet in onze ogen goed waterpas en vlak op een muur worden gemonteerd (knipvoegmuur), is het raadzaam om een strook van tenminste 10cm te laten stucen (op de plek achter de onderkasten waar de rail gaat komen) op de knipcoegmuur?
We denken op een hoogte van 80cm vanaf de grond. Dan kan daar de rail van 5cm hoog worden bevestigd. Is dit een goed idee om de wand vlak te maken voor keukenmontage? Of zijn er nog andere ideeen/methoden?
 

Saffier

  • #4
Update: We hebben uiteindelijk gekozen voor een hardhouten multiplex plaat van 16cm hoogte en deze ter plaatse van de ikea-rails bevestigd op de knipvoegmuur met een aantal afstandsschroeven. We hebben hem op deze manier heel goed kunnen uitlijnen over de wat ruwe knipvoeg-muur. De kastjes hangen perfect en het werkblad zal nu iets dieper gaan worden ( dat wij niet erg vinden). Het blad krijg een 7cm hoge plint. De muur is geverfd, maar krijgt een nieuw laagje met een vernis. Door de verf is de muur al iets minder ruw en gemakkelijk met een doekje schoon te houden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu