Aanleg terras: Vlondertegels op metalen rooster leggen

Dennisvanduijn

  • #1
Voor de aanleg op een klein terras (ongeveer 3 bij 2 meter) heb ik een stapeltje hardhouten vlondertegels van 50x50 cm gekocht. Als ik deze los op de ondergrond zou leggen, een metalen rooster, zouden de tegels al heel snel wegschieten als je er op loopt. Daarom wil ik ze op de één of andere manier op hun plek houden.
De tegels bestaan uit drie onderplankjes met dwars daarop een aantal andere plankjes. Deze zijn van onderaf geschroefd voor het aangezicht. Het rooster heeft mazen van ongeveer 3 cm en is even hoog. Mijn spinsels:

- Ik heb zelf gedacht een raamwerk te maken en de tegels hierin in te klemmen. Het raamwerk kan bevestigd worden aan het rooster.
- Een andere optie is de tegels op een steviger raamwerk te plaatsen, maar het geheel zou dan te duur en te hoog naar mijn zin worden.
- Een laatste optie is om per tegel te bevestigen aan het rooster, maar dit lijkt mij (te) veel werk.

Wie heeft hier ervaring mee? Bij voorbaat bedankt voor de hulp!
 

Fiesiekus

  • #2
Kan je niet elke tegel vastzetten door een houtschroef erdoor te draaien zodat die schroef klem/strak tegen in een metaalroosterhoek komt te zitten? Als je dat bij elke tegel 4x doet, zit het geheel wel vast tegen verschuiven. En 100 schroeven is qua werk ook nog wel te doen.

Zou je de tegels weer mee willen nemen, dan kan je ze ook weer makkelijk weer weghalen. Gebruik ge-bi-chromatiseerde schroeven
 

De Haan

Specialist Planten en Tuinen
  • #3
Als je degelijk werk wil maken, moet je ze aan de ondergrond vastmaken.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Elke tegel vastschroeven is zoveel werk nog niet. In mijn houten terras (12 bij 4 meter) zitten ongeveer 2500 schroeven.

Afhankelijk van de dikte van de tegels zou je ze met vier schroeven in de hoeken van de mazen van het rooster van onderaf klem kunnen schroeven.

Anders maak je alleen de buitenrand vast en het middengedeelte leg je daar tussen klem.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu