3 van de 4 radiatoren tussenverdieping werken niet

JHM

  • #1
Hallo
Ons huis is gebouwd in 1996 en heeft 3 verdiepingen. Op verdieping 1 en verdieping 3 werken alle radiatoren (en vloerverwarming) naar behoren. Op de 2e verdieping werkt alleen de badkamer radiator. (ook niet als alle andere verwarmingen, incl. vloerverwarming zijn dichtgedraaid)

De radiatoren op de 3 slaapkamers worden heel langzaam wat warm als de badkamer radiator ook aan staat. Als de badkamer radiator uit staat, blijven de radiatoren op de slaapkamers volledig koud. (ontluchten is gedaan en knoppen zijn vernieuwd. De voetventielen kunnen op deze verdieping niet worden gesmoord)

Het verdelerblok hebben we nog niet kunnen vinden. Zit w.s. weg gemetseld in de koof (met endoscoop gezocht maar niet kunnen vinden.

We weten niet zeker of de verwarming in het verleden wel naar behoren heeft gewerkt.

Heeft iemand een idee?
 

Bert pit

  • #2
Probeer een bouw of installatie tekening te vinden. Huizen uit die tijd werden vaak met zulke tekeningen opgeleverd. Wellicht bij de aannemer of installateur. Als het een huis is waarvan er meerdere zijn opgeleverd, vraag de buren.

Zonder verdere gegevens over hoe de leidingen lopen en wat waarop zit aangesloten wordt het moeilijk om in te schatten waar het probleem werkelijk zit.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu