20 - 25 mm vloer egaliseren voor onder isolatiemateriaal

MartijnJS

  • #1
Ik ben bezig met een verbouwing van een oud huis. Op de huidige betonnen vloer komt 100 mm isolatie en daarbovenop een betonnen dekvloer met vloerverwarming.

De huidige vloer is ongeisoleerd beton van 120 mm dik. De vloer is volledig vlak op een plek van 5 m2 na, die 20 - 25 mm lager ligt dan de rest en niet vlak is.

Dit stukje wil ik graag egaliseren met de rest van de vloer. Zijn er nog alternatieven voor egaline? Dat wordt namelijk vrij duur gezien de hoogte.

Voor een zandcementdekvloer is de hoogte net iets te laag. Is het een probleem als de vloer eventueel gaat scheuren onder de isolatielaag?

Bedankt!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Als er een nieuwe vloer overheen komt, hoef je toch niet eerst de ondergrond vlak te maken.
Dat hoogte verschil, vang je weer op met de nieuwe vloer.
 

MartijnJS

  • #3
Hoi Peter, bedankt voor je snelle reactie. Op de vloer komt eerst isolatie (EPS of XPS). Het stukje lagere vloer is echter dusdanig bobbelig dat ik daar nog geen platen op kan leggen. Ik moet dus wat egaliseren. Het makkelijkst is om het stukje direct even hoog te maken als de rest van de vloer, dan hoef ik dat later niet meer op te lossen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Dat egaliseren kan met elk (drukvast) materiaal. Het is immers alleen opvulling. Kan dus zelfs met zand. Let eventueel op het gewicht. Er zijn ook (lichtgewicht) egalisatiekorrels.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu