2 solarchargers, 4 batterijen en een deurbel

Carsten888

  • #1
Ik probeer 2 solarchargers (kleine zonnepaneel battery-opladers) aan te sluiten op 4 batterijen en een deurbel voor een losstaand systeem. De 2 solarchargers laden de batterijen steeds op zodat ik ze zelf niet steeds eruit hoef te halen om ze op te laden. Dat is het idee.



Maar, de batterijen laden niet op. Dat komt waarwschijnlijk omdat de 2 solarchargers mekaar tegen werken als aangesloten op de 4 batterijen.


Ik heb de draden van de bel zelf nog niet aangesloten om problemen daarmee uit te sluiten. De rode en blauwe draad (plus en min) gaan dus direct naar de plus en min van de in serie geschakelde 4 oplaadbare batterijen.

Ik gebruik 2 van deze solarchargers:



elke charger kan dus 2 batterijen bevatten.

Maar hoe dit aan te sluiten op de deurbel?

Ik heb de 4 plussen en de 4 minnen van de chargers aangesloten op de plus en min van de 4 in serie geschakelde oplaadbare batterijen die in de deurbel zitten. maar het spul wil dus niet opladen.



aansluitschema van de deurbel.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Wilt u voortaan afbeeldingen plaatsen via Klusidee?
 

Carsten888

  • #3
Dat is goed. al kost het jullie zo minder serverruimte. zal ik de volgende keer doen.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #4
Als je de accu's buiten de deurbel aansluit, worden ze dan wel opgeladen? Het zijn maar kleine solarcellen en je probeert grotere accu's met een grotere capaciteit op te laden dan waarvoor die opladers gebouwd zijn.

Is dit een knutselprojectje of ben je alleen op zoek naar een deurbelinstallatie zonder trafo? In het laatste geval heb je met Lithium-batterijen voor jaren rust, al lopen die wel flink in de papieren.
 

Carsten888

  • #5
Opgelost!

Ik had de 4 plussen van de opladers (paralel-geschakeld) aan de plus van de batterijen (serie-geschakeld) bevestigd. Dat werkte dus niet. Nu alle draden van de opladers in serie aangesloten en staat lekker te laden. :D

Behalve dat waren inderdaad die batterijen te groot. Dank je wel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu