110v uit m´n 380 aansluitng?

A

Anonymous

Gast
  • #1
Wie kan mijn helpen......
Er is bij mijn thuis voor een kookplaat 380 aangelecht.
Nu heb ik hiervan 3 fasen 1 nul en 1 aarde naar de WCD voor de kookplaat getrokken en aangesloten.
Als ik nu de spanning meet
dan meeet ik tussen de fasen 400v
tussen 1 fase en de aarde 230v
en tussen 1 fase en de nul 110v ??????!!!!!

Ik heb overigen voor de kookplaat maar 2 fasen een Nul en aarde nodig.
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Verkeerd aangesloten.
Verkeerd aangelegd.

Je moet een zogenaamde kookgroep laten installeren. Van hieruit 2* fase, 2* nul en 1* aarde naar de perilex. 1* Nul gebruiken is een slecht idee, het zal wel in de aansluitschema's staan, maar deze moet je niet gebruiken. Laat het overigens aansluiten en installeren door iemand die er wel verstand van heeft.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Hoe kom ik dan aan die 110v in de perilex WCD?
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Meet de zekeringen eens door als je 110V hebt, En meet ook eens in de groepenkast. Waarom een kookgroep aanleggen van 2 x 220V als er 380V aanwezig is??
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Dit is omdat de kookgroep op 2x 220 moet worden aangesloten (kwamen we later pas achter) Als ik nu de spanning meet dan meeet ik tussen de fasen 400v tussen 1 fase en de aarde 230v en tussen 1 fase en de nul 110v
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Meet eens alles tov aarde?
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
alle fasen met aarde meet ik 230..... aarde + nul meet ik niets.......................?
 
A

Anonymous

Gast
  • #8
Zo te lezen heb je nu geen 100V meer en is alles in orde. Kijk toch maar eens op het aansluitplaatje van het appparaat voor 380V +N aansluiting.
 
A

Anonymous

Gast
  • #9
fase met nul is nog steeds 110V als jij het snapt dan snap ik het ook.......... :-)
 
A

Anonymous

Gast
  • #10
De weerstanden van de meeste kookfornuizen werken op 220V. Zo moet je aansluiting in ster zijn. Tussen je fasen onderling moet je 3x 380V meten en tussen je fasen en nul 220V. Ook tussen de aarde en de nul mag er normaal geen spanning zijn. Als je nu de 3 fasen onderling uitmeet zal er ook één van 170V kunnen zijn, dat wil zeggen dat er een zekering is gesprongen (als je tussen deze fase en de grond meet heb je ongeveer 100V). Best ga je in je aansluitkast ever de zekering meten. Als de spanning niet 0V is is dat de dader.

Veel geluk en wees voorzichtig.
 
A

Anonymous

Gast
  • #11
1 fase werkt niet denk ik. Als je de metingen verricht met aangesloten kookplaat en 1 fase werkt niet dan meet je op 1 punt 110 volt. tussen nul en defecte fase. Er komen 2 werkende fasen op de kookplaat en de elementen staan in ster. 2 punten op de ster hebben een werkende fase en vanuit het middenpunt van de ster gaat 1 spoel naar de defecte fase. Deze is echter onbelast en laat de spanning rechtstreeks door naar de defecte fase en daar met je dan 110 volt Conclusie .. defecte zekering of draadbreuk. Om zeker te zijn , meet de fases is onbelast. Meting daardoor 110 volt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu