Shutters

Elwin

  • #1
Ik zag in een bouwmarkt dat ze shutters verkochten van het bekende merk dat ook ombouwen verkoopt voor radiatoren e.d.

Opzicht een makkelijke constructie. Een raamwerk met daar tussen lamellen, zo'n 6 cm breed, ovaal van vorm, vastgezet aan beide zijden in het raamwerk met pinnen, zodat ze op en neer kunnen bewegen (dus open of dicht) Ze bewegen allemaal tegelijk omdat ze allemaal aan elkaar zijn verbonden middels een stokje dat vertikaal hangt. Omdat deze lamellen zo´n 200 euro per vierkante meter kosten, ben ik van plan om ze zelf te maken.

Nu mijn vraag:

- De lamellen zijn met pinnen o.i.d. aan weerszijde in het raamwerk. Maar hoe zijn ze gemonteerd of waarmee. Als ik een gaatje boor en daar een pin inzet, dan heeft het lamel geen weerstand en valt dus altijd dicht (dan wel open) Maar ze moeten blijven staan in de stand die je ze zet. Als ik hout gebruik, zal dat na verloop van tijd slijten.
Hoe krijg ik zoiets voor elkaar?
 

Eye_in_the_Sky

  • #2
Toevallig heb ik hier ook aan gedacht.
Op vakantie in Amerika (Shutter-Country :) ) heb ik wat foto's gemaak met de bedoeling om dit ooit eens na te bouwen.




Op de foto's is te zien dat er kleine busjes tussen de lamellen en de omlijsting zit.
Ik zou goed hout gebruiken want als de lamellen krom gaan trekken dan is leiden in last...

Succes !
 

Elwin

  • #3
Ja precies, dat is wat ik bedoel. Ben vandaag naar een producent geweest van shutters. De lamellen worden in de zijkanten vast gezet met alleen een metalen pin van zo'n 3 mm doorsnede rechtstreeks in het hout, dus dat probleem kan ik oplossen.

Nu moet ik alleen lamellen weten te vinden, zo'n 6 cm doorsnee, ovaal. Heb alleen geen idee waar ik moet zoeken, ik denk ergens bij een gespecialiseerde houthandel.

De shutters die ik zag werden overigens geproduceerd in china. Werden daar op maat gemaakt en verscheept naar nederland. Komt geen timmerman aan te pas.
 

Coko

  • #4
Er zijn speciale shutter frezensets te verkrijgen. Ben ze vaker op het www tegengekomen. Google eens op shutter router bits.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3
10
13

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu