Probleem aeg droger 55540 - zwaar aanlopen motor

Niexor

  • #1
Hallo,

Mijn droger AEG 55540 van bijna 5 jaar oud heeft een probleem.

Het volgende:
bij het laten draaien van de trommel heeft de motor regelmatig geen "vermogen" althans zo lijkt het. Er komt een zwaar geluid/brom. echter dit is niet altijd zo. Soms maakt hij het programma helemaal af zonder fouten.

Als de fout zich voordoet gaat de droger ook in storing als deze langere tijd niet de trommel rond krijgt. = piepje en oranje lampje van startknop gaat knipperen.

Ik heb de droger open gemaakt en als de storing zich voor doet is het niet zo dat de snaar door slipt. Ook een handje helpen om de trommel opgang te krijgen heeft geen effect.

Waterpomp is schoon, alsook alle filters, verder ook geen stofvorming in de droger. Hij wordt ook gewoon goed warm. Verder als de fout zich voordoet en ik stop het programma, en start hem daarna weer op doet de droger het weer gewoon. Ik heb al getest met veel en weinig was erin.

Wie o wie heeft een idee?

Niek
 

Fio

  • #2
Niexor,

Het is voor jou een tijdje terug maar heb je ooit een oplossing gevonden? Ik nl exact hetzelfde probleem met een AEG T55542. Hierbij dan ook de vraag aan de rest, kunt u mij helpen. Ik denk zelf een een relais. Als ik nl op de electronica tik, wil hij soms weer verder draaien.
 

Niexor

  • #3
Hallo,

Ben ik weer, heb sinds mijn vorige bericht niet meer echt naar de droger om gekeken! Het was mooi buiten droog weer. Echter zit ik nog steeds met het probleem... Iemand enig idee wat te doen??

Alvast bedankt

Niek
 

Nebelin

  • #4
Hallo,

Mijn wasdroger heeft exact hetzelfde euvel!

Een monteur erna laten kijken. Deze zei dat het probleem in de besturing zit.
Aangezien dit bij deze type één geheel is (bovenin achter de draaiknop) kost repareren circa €300.
Daar heb je bijna een nieuwe voor 😱

Groeten,

Danny
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #5
Bovenblad demonteren als de klacht zich voor doet trommel met de hand een zetje geven draaid hij dan dan de aanloopcondensator vervangen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu