Nefit Smartline HR in combinatie met stortdouche

Michiel79

  • #1
Beste forumleden,

Wij hebben een NEFIT Smartline HR ketel CW3. Dit is geen krachtpatser voor een warme waterstraal maar wij zijn nog niet ontevreden.

Wel moeten wij dringend onze thermostaatkraan vervangen van de douche en daarom willen wij gelijk een complete set aanschaffen van Grohe. Het betreft hier om deze uitvoering en type:

new-tempesta product=27922-G361 material=27922000

Er wordt omschreven: functioneert al bij een minimale doorstroming
van 7L gemengd water per minuut.

Er is in mijn optiek een verschil tussen functioneren en tevredenheid over de straalkracht. Volgens de specificaties van onze NEFIT Smartline CW3 heeft hij kracht tot 6L per minuut 60graden en 6 - 10L per minuut bij 40 graden. Dat zou betekenen dat wij met 40graden binnen de marges blijven van dit Grohe systeem.

Wat is jullie mening hierover? Het is een rond 160mm kop en dat betekend echt een krachtverlies t.o.v. onze huidige rond 80mm douchekop. Ik tel in dit verhaal de handdouche even niet mee, want mijn vraag staat in aanraking met de stortdouche/regendouche.

Onze ketel is 8 jaar oud maar volgens de installateur in gebruik nog maar 4 jaar oud, oftewel heel weinig branduren gedraaid. Eigenlijk hoeft de ketel dus helemaal niet snel vervangen te worden.

Wat is wijsheid voor dit douchesysteem? Elke sanitairboer zal snel ja zeggen, alleen voor de verkoop maar ik zoek een realistisch verhaal :mrgreen:

Dank!

 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
De ketel is echt wel aan de lichte kant voor deze douchekop. Maar ook dat is persoonlijk, wat de een een slap straaltje vindt, is voor de ander prima.

Een regendouche effect hoef en mag je in elk geval niet verwachten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
Gerelateerde onderwerpen
Nefit Ketel maakt vreemd geluid

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu