De S merken in de bouwmarkt, mening?

Piet de Prutser

  • #1
Wat vinden jullie van de sig en sik potten verf die ze in de bouwmarkt verkopen? Het schijnt niet dezelfde hoge kwaliteit te zijn als de A lijn. Maar toch, iemand goede ervaringen mee? Of het prijsvoordeel niet waard? Ik bedoel, als het i.p.v. 7-10 jaar, 5-7 jaar meegaat vind ik het nog steeds heel best. Echter, als het eerder 3-5 jaar is dan weer niet.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #2
Na een aantal jaren huismerken en a-merken uit de bouwmarkt ben ik toch overgestapt op de pot van de schilder.
mede om de redenen die je noemt.
hoe lang iets mee gaat hangt ook af van de ondergrond, klimaat enz.

behave dat je wat geld uitspaart, ben je dus wel vaker aan het onderhouden, en eerder aan de beurt om alles opnieuw te doen. onder aan de streep ben je dus niks voordeliger wat betreft verf, maar ben je wel meer tijd, kwasten, materiaal, schuurpapier enz. kwijt.
ieder zn eigen keuze, maar ik zou voor het beste gaan, zeker als het voor buiten betreft.
 

Piet de Prutser

  • #3
Ja ik begrijp deze redenatie. Wel ben ik benieuwd naar hoe groot het kwaliteits verschil dan echt is. Maar wellicht is dat te technisch om inzichtelijk te krijgen...
Maar mischien heeft iemand zulke verf al weer 7 jaar op het huis staan en nooit spijt van gehad?
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #4
Als je een beetje zoekt op internet vind je die merken goedkoper online dan bij de bouwmarkt, ook als je die bekende kortingsacties van de bouwmarkt mee in je berekening neemt.

Het is wel duurder dan His*** en FL*** in de aanbieding, maar de meerprijs is ruimschoots het voordeel in verbruik, levensduur, en kosten van kwasten etc. waard
 

De Bob

  • #5
Bouwmarkt merk = bouwmarkt prijs/bouwmarkt kwaliteit.

Merklak = merkprijs/merk kwaliteit.

Wil je langdurig plezier van je lakwerk hebben, bezuinig dan niet, en koop een merklak.
 

Piet de Prutser

  • #6
@De Bob, je verhaal klopt niet helemaal wat betreft mijn vraag gezien het hier niet om een 'typische bouwmarkt' goedkope verf gaat denk ik.

@Job_04, ja ik ken diverse adresjes online en ook in de buurt eentje waar de dure verf opeens stukken goedkoper is. Maar dan telt voor mij ook mee hoe betrouwbaar zo'n bedrijf is. Dat is voor mij niet goed vast te stellen op internet en is gezeur mocht er wat mis zijn met de verf. Ik heb eens een slechte ervaring gehad met zo'n goedkopere merk verf die verontreinigd leek te zijn. Uiteindelijk heb ik toen nog de volle mep moeten betalen bij een betrouwbaar bedrijf dat kon aantonen dat ze voldoen aan de sik* eisen van mengmachines e.d. Zij hadden weinig goeds te vertellen over bedrijven die van die goedkopere verf verkopen.

Nou ja, ik heb nu de bouwmarkt sig verf in de aanbieding gekocht. Eens kijken of dat een beetje blijft plakken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Vaak zijn het opkopers die restpartijen opkopen bij de fabriek en/of groothandel.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #8
Vaak zijn alle producten die bij een DHZ zaak te verkrijgen zijn, van mindere kwaliteit als dat je bv in een professionele of speciaal winkel koopt.

Dat is niet alleen bij verf zo, maar ook bv voor kranen van een bekend merk.
Daar zitten andere binnen werken in.
Maar ook douchecabines van een bekend merk.
Daar zitten dan vaak plastic onderdelen bij, terwijl dat anders van nylon is gemaakt.

Een oude kennis van mij, was werkzaam bij een van de grootste professionele verf fabrieken.
Daar werden ook de verven en latexen voor de DHZ zaken gemaakt.
Maar die waren dan weer van een mindere kwaliteit als de professionele soorten, omdat de samenstelling iets anders was.

Maar dat wil nog niet zeggen, dat die producten slecht zijn in de DHZ zaken.
 

Piet de Prutser

  • #9
@Jan, ja het zal vast slimme handel zijn. Maar of het de kwaliteit v.d. verf ten goede komt? Wanneer is een partij opeens een 'restpartij'? Staat de verf dan al weer veel te lang / te oud? Of als het vanuit de fabriek verkocht wordt, was het dan al afgekeurd als A kwaliteit?

Volgens mij geld hier hetzelfde als voor de vergelijking bouwmarkt en speciaalzaak, het kan haast niet anders of de kwaliteit is minder of er is minder zekerheid over die kwaliteit.

@Peter, Ja van de verf is het bekend dat het mindere kwaliteit is. Ik las op deze site iets van Kees de schilder over dit onderwerp waarbij hij ook de opmerking maakt dat het dan nog steeds om hele goede verf gaat als het van de sig of sik afkomt en die merknaam ook heeft. Alleen niet meer hun A product.

Je opmerking over de kranen en douchecabines... vind ik wel schokkend eigenlijk. Is zo'n kwaliteitsverschil transparant voor de gemiddelde klusser denk je? Zijn die kranen dan ook stukken voordeliger in de prijs dan bij de speciaalzaak? Bij de verf noemen de verf ook anders. Geen s2u etc. Hoe zit dat bij de kranen...
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #10
Die professionele verf is in de bouwmarkt verschrikkelijk duur

koop het online of ga gewoon naar de verf groothandel waar ook de kleinere schildersbedrijven kopen daar betaal je minder voor de s merken.


Een kennis van mij is pro schilder bij een groot bouwbedrijf zijn prijs zit nog 40% onder die van de internet winkels. er zit dus nog zat marge op
Ik bestel al jaren online die verf is echt geen ander product in de zelfde pot of een restpartij (de productie datum staat op de pot)
Die winkels leveren gewoon scherper omdat ze alleen een magazijn ergens op een industriegebied hebben in plaats van een winkel op een dure locatie met personeel
 

Piet de Prutser

  • #11
Ik las net dat Sik. sommige webshops heeft gecertificeerd om hun spul te mogen verkopen. Dit geeft natuurlijk al meer vertrouwen. Echter begrijp ik dan nog weinig van de prijs verschillen. Neem nu een liter pot van Sig. waarbij ik bij een landelijke keten in de wooninrichting €76,50 mag neerleggen.
Ga ik nou naar zo'n online goedkopere webwinkel is het opeens €49,73... €26.77 verschil. Zo'n 35% voordeliger.

Nou nog voor de grap eens kijken wat -40% daarvan moet zijn... €29,84. Tja... dat zijn leuke prijzen.
Euhm...21%btw? 19% vaste klant korting? Dat zal mij vast niet lukken bij de groothandel wanneer ik af en toe een potje wil komen halen. De deur blijft gesloten vrees ik. En belasting betalen moet voor elke ml verf vrees ik ook.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #12
Dit heeft niets meer met klussen te maken.

Slotje dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu