Bakstenen muur zelf van binnenuit impregneren?

Borro

  • #1
Mijn vraag is of het ook mogelijk is om een bakstenen muur zelf van binnenuit te impregneren? En zo ja, hoe doe ik dat / wat heb ik daarvoor nodig.

Mijn schuur heeft last van door de muur trekkend vocht. Reden is dat (aan de kant waar dit gebeurt) er tot +- 30 cm hoog grond tegen de muur aan ligt. Ik kan het helaas niet van buitenaf impregneren: de muur is van buitenaf moeilijk/niet bereikbaar aangezien het grondgebied van de buren direct aan mijn schuurmuur grenst en de buren daar een houten bouwerk direct tegen mijn schuur hebben staan. Er trekt geen water langs de gevel naar beneden (de goten sluiten goed op elkaar aan), maar vermoedelijk dus via de grond richting mijn schuur.

Mijn schuur heeft een beton vloer (lekt elders niet door, alleen een zijde waar er grond tegen de muur aan ligt). Daarop staat een enkele bakstenen muur.
 

Remsey

  • #2
Impregneren zet geen zoden aan de dijk, die impregnanten zijn bedoeld voor buitenom en hechten niet op natte muren. Althans niet de watergedragen producten. Waar je wel aan kunt denken is kelderbezetting. Dat is een coating waarbij lekke kelders ook worden behandeld. Dan zie je geen baksteen meer maar ziet eruit als een witte verflaag. Dit kan op natte muren worden aangebracht. Je kan ook denken aan het laten injecteren van de muur met een hars net boven de betonvloer waarbij het vocht niet meer kan optrekken. Althans niet tot boven de laag grond die tegen de muur aanligt. Dit is een dure techniek die door een specialist wordt uitgevoerd. Als je hiervoor kiest vraag dan wel garantie.
 

Borro

  • #3
Hi Remsey,

Hartelijk dank voor je reactie. Ik had van kelderbezetting nog nooit gehoord. Maar inmiddels wat gesurfd naar kelderbezetting en ik denk dat ik het in eerste instantie daar maar eens mee ga proberen, mocht dat niet lukken kan ik altijd nog een specialist inschakelen.

Dank,
Rob
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu