Afzuigkap in keuken aansluiten

Goldkiwi

  • #1
Beste leden van klusidee,
Ik zal me even voorstellen: ik ben Jantine, en ik ben net verhuisd van een klein appartementje naar een leuke gezinswoning. Mijn vriend werkt veel en is niet een handige klusser, dus het meeste kluswerk in huis doe ik :)

Ik heb een tweedehands afzuigkap gekocht met een uitgaand gat van 120mm. Ik moet deze aan zien te sluiten op een ventilatiegat in het plafond, dit gat is 100mm (zie foto). Het is een ‘normaal’ ventilatiegat zonder motor die de lucht aanzuigt. De afzuigkap heeft wel een motor. Ik vraag me af hoe ik dit het beste kan aansluiten. Moet ik dan een verloopstuk hebben van 120 naar 100 mm? En hoe maak ik de slang vast in het plafond? Ideetjes zijn heel welkom!



Groetjes,
Jantine
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Je kan een verloop 100-125 in het gat schuiven.
en dan dmv spirallo buis en hulpstukken(bochten) de kap aansluiten.

Nadeel is wel dat de afvoer kleiner is dan die van de kap waardoor je veel weerstand krijgt en de kap dus minder goed werkt en meer lawaai maakt.

Gebruik in geen geval kunststof slangen ivm brandgevaar.
en slang heeft ook heel veel weerstand.
 

Mr. M

  • #3
Ik zou een semi-flexibele-slang (aluminium) gebruiken. Die heb je in alle maten. Bv 100 mm en dan een aanpassing doen op de afzuigkap. Bevestiging in plafond: lijmen met bv powermax, in iedere bouwmarkt te verkrijgen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Aluminium pijp met twee bochten van 45 graden gebruiken en die in het midden beugelen, dan hoeft u geen lijm of kit te gebruiken wat bij eventueel verwijderen moeilijk los te krijgen is.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
En geeft minder weerstand dat flexbuis en is steviger waardoor het minder geluid maakt TOV flexbuis.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu