Advies voor zoneregeling

Mcaklein

  • #1
L.S.,

Ik wil een zoneregeling instellen, met 2 zones: 1 voor een benedenruimte die met 2 radiatoren verwarmd wordt, en 1 voor een andere ruimte die middels wandverwarming verwarmd wordt. Ik wil beide apart kunnen schakelen.

Wat voor systeem zouden jullie adviseren? Honeywell heeft een vrij prijzig systeem dat deels met draadloze radiatorkranen kan werken. 2heat heeft een eenvoudiger systeem dat ook draadloos werkt met afsluiters in de leidingen.

Het liefst zou ik zo veel mogelijk bedraad hebben: er loopt vanuit beide ruimtes een draad naar de ketel, en vanaf de ketel kan ik de plek bereiken waar de afsluiters gemonteerd kunnen worden.

Mvg, Michel
 

Xr8

  • #2
Bedraad is vaak zekerder dan draadloos is mijn ervaring. Je zou twee 2 wegkleppen kunnen toepassen. Deze heb je compleet in een setje met voeding en indien gewenst een aan/uit thermostaat. Zorg wel dat indien je dit toepast er ten alle tijde stroming over de ketel mogelijk is. Als beide kleppen gesloten zijn dan moet er stroming over een radiator of shunt mogelijk zijn. Kijk hiervoor even in het hydrolisch aansluitschema van je ketel.

Succes.
 

Mcaklein

  • #3
Dank voor je advies. Buiten de twee zones die ik in gedachte heb zijn er sowieso nog een aantal radiatoren die altijd open staan, dus de stroming blijft mogelijk.

Naast de aansturing van de kleppen lijkt het me het belangrijkste dat beide thermostaten ook de ketel aansturen. Ik ben dus op zoek naar een thermostaat die zowel de ketel aan kan zetten mbv potentiaalvrij contact, en een relais-systeempje om de klep in de buurt van de ketel open te zetten (dus liever geen 230v uitgang uit thermostaat zelf). Dat het liefst bedraad. Weet iemand of zo'n soort thermostaat bestaat?
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #4
Die kleppen hebben een eindcontact.
Zodra een van de kleppen geheel open is, schakelt hij de ketel in.
 

Mcaklein

  • #5
Okee, dat zou een mooie oplossing zijn. Heb je een merk en type, of een link naar een beschrijving van zo'n klep?
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #6
Zie je PB
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu