Vliering bevestiging

Klusser?

  • #1
Hoi Klussers,

Ik heb door een aannemer een vliering laten plaatsen. Deze hebben langs het dak 2 dikke balken gemonteerd en hierop dwarsleggers om de 60 cm gemonteerd door middel van 4 grote ( 8 en 10 cm ) schroeven aan beide zijden van de balk. De balken etc zijn zeker dikgenoeg, maar begin over de montage van de dwarsbalken te twijfelen :shock: . Onder de balken zit het plafond gemonteerd dmv gipsplaten. Boven het plafond zit isolatie en de vloer van de vliering is gemaakt van 18mm OSB plaat. Dus dat zit ook wel goed.

Is de bevestiging van de dwarsbalken voldoende genoeg of hadden hier van de ijzeren schoenen in gemoeten is de vraag. Ik heb een plaatje van de huidige situatie gemaakt, maar moet nog even vogelen om dit op de site te krijgen....

Alvast bedankt voor jullie reacties!
 

Espaan

  • #2
Gaat je vraag nu over de constructie balken verbinding? Voor de specialisten zal een plaatje heel veel verhelderen.
De aannemen die bij ons een nieuwe zoldervloer heeft gemaakt heeft de dwarsbalken laten verzinken in de dikke draagbalken. Dit stuk zit in het zicht, dus van die metalen balksteunen was geen optie.
 

Klusser?

  • #3
Hoi Espaan,

Het gaat inderdaad over de verbinding van de dwarsbalken. De dwarsbalken zijn de hoeken van afgezaagd en met 4 grote schroeven aan de balk bevestigd. Aan de onderkant en boven kant van de vliering is niets te zien. Dat is mooi afgewerkt. Ik moet echt proberen die tekening op de site te krijgen.. :roll:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu