Zwevende buitenmuur... Normale werkwijze in de bouw??

Fantomaz

  • #21
Kijk...
En nu weet ik weer waarom ik me soms dooderger aan dit forum.
Het is een KLUS forum.
Geen bouwvakkers-architekten-nieuwbouwconceptenborgstelling forum, toch??

Ik heb een buitenmuur gesloopt.
Uit 1904! Een kalkzandsteen binnenmuur uit de jaren '90(?) op klippen onderhold zodat ik een nieuwe fundering onder kon storten.
De isolatie om dit nieuwe stuk fundering is 6cm aan de buitenkant.
De spouw is 10cm.
Staat allemaal in de omschrijving...

Wat is dat voor onzinantwoord dat er gesuggereerd wordt dat een complete muur maar weer afgebroken moet worden omdat er anders een koudebrug ontstaat?!
Die fokking koudebrug zal me aan m'n reet roesten als ik in plaats daarvan een complete muur moet afbreken (en afvoeren), een nieuwe muur moet optrekken die géén koudebrug kent, als de rest van onze zeer charmante woonboerderij niet aan enige norm voldoet.
JC wat een gezijk voor alleen de simpele vraag hoe ik een of andere op PE gebaseerde folie aan een bestaande muur kan plakken...

Die fokking energierekening weegt niet op tegen 60 manuren, 10 kuub puin afvoeren, 10m2 nieuw metselwerk, alleen omdat er een koudebrug zou bestaan.
Laten we het eens over die slecht geventileerde karakterloze nieuwbouwshit hebben.

We hebben een charmante woonboerderij die we in fasen verbouwen.
Zit daar een steens muur, slecht gefundeerd, voorzien van een paar kleine enkelglas kozijntjes? Dan gaat dat eruit en zo goed en kwaad als dat gaat komt er een spouwmuurtje.
Als het even kan met een velletje DBC of hoe die PE shit ook maar heet.
Ik zit daar nu tóch naar te kijken.

Maar mensen...
Til toch niet zo zwaar aan elke hobbyklus waar men wat info over wil.
Ik kom al jaren op dit forum en het accent is van het uitwisselen van klustips overgegaan in een vercommercialiseerde koekie pagina met totaal geen gevoel meer voor klusser.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #22
Tjonge jonge wat een antwoord.
Verders gaat het wel goed met je, of heb je je pilletje nog niet op vandaag?
Ik snap niet wat je hier nog komt doen op dit forum.
Je had ook zelf veel kunnen vinden op het net, maar daar wordt je schijnbaar ook moe van.
Met dit soort uitspattingen, krijg je in ieder geval van mij geen advies meer.
We zijn hier om mensen een goed advies te geven, en de meeste vaste beantwoorders werken professioneel en willen daarom ook een professioneel advies geven.
Jammer dat dat niet gewaardeerd wordt.
Ik zou ook aan een mod willen vragen om mijn vorige antwoorden in dit topic te verwijderen, want van dit soort berichten wordt ik helemaal niet goed van.
 

Fantomaz

  • #23
Jammer kerel...
Terwijl jij me juist het meest hebt geholpen met mijn antwoorden.
Als je de moderator verzoekt die post te verwijderen, vraag hem dan ook even om de naam van het forum aan te passen naar bouwforum ipv klusidee forum.
Want klussen wordt hier zwaar neergesabeld.

Lezen wordt er weinig gedaan.
Alleen info neergeklapt. Nogmaals, jij niet, Peter.

:roll:
 

Klussen.

  • #24
@Fantomaz Waarom neem je het zo persoonlijk? Het gaat er toch gewoon om dat jij je klus geklaard krijg. Voor elk antwoord of advies dat jij krijgt, heeft iemand de moeite genomen om het te geven. Iedereen doet dat vanuit zijn eigen inzichten. Jij bent zelf degene die je eigen afweging maakt en een advies wel of niet wilt opvolgen. Als jij wilt debatteren of adviezen wilt diskwalificeren kun je wellicht op een discussieforum terecht. Ik zit nu een klein jaartje op dit forum en heb al veel blijde mensen gezien die zich enorm geholpen voelen met de adviezen van medeklussers..
@Peter Ik vind jouw adviezen doorgaans van hoge kwaliteit. Ga hier vooral mee door want je helpt veel mensen en voorkomt veel ongenoegen en verkwisting.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #25
Misschien kan je beter op zoek naar een beunhaasforum :wink:

Ik doe dit topic op slot. Als je onze (goedbedoelde) adviezen nog wilt ontvangen, dan ben je welkom, maar dit soort commentaar houden we niet van.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu