Zwakke straal uit de keukenkraan

Pentarou

  • #1
Hallo iedereen,

Wij hebben onlangs een huis uit 2011 gekocht met stadsverwarming waar de waterstraal uit de keukenkraan vrij zwak is.

Er is niets aangesloten op de warmwaterleiding, maar we zien wel de koudwaterleiding aangesloten op de Quooker en de keukenkraan, en warm water uit de Quooker wordt zowel aan de Quookerkraan als aan de keukenkraan geleverd. Dit resulteert in hogere energiekosten en dat warm water uit de keukenkraan na 5 minuten koud is. Ik weet niet waarom de vorige bewoners hiervoor hebben gekozen, maar dit heb ik opgelost door een eindkap aan te sluiten op de warmwatertoevoer van de Quooker naar de keukenkraan en de flexibele slang van de keukenkraan op de warmwaterleiding aan te sluiten.

We hoopten dat dit het probleem van de zwakke straal van de keukenkraan zou oplossen, maar het probleem werd hiermee niet opgelost. De koudwaterleiding wordt nog gesplitst naar de flexibele slang van de keukenkraan en het Quooker reservoir door middel van het originele Quooker koppelstuk. Kan dit leiden tot het probleem met de zwakke straal uit de keukenkraan, en komt dit vaak voor bij dit soort systemen? Ik heb de leidingen gecontroleerd en heb geen lekken kunnen constateren.

Bij voorbaat bedankt.
 

ADDave

  • #2
Draai het bovenstuk van de kraan los en maak het zeefje schoon. Kan zijn dat er gewoon vuil/kalk in zit
 
  • Like
Waarderingen: Pentarou

Brand beer

  • #3
hoi Pentarou, blijkbaar is dit een uniek probleem, want er wordt niet op gereageerd. Maar goed, ben je er al uit? ik heb last van hetzelfde probleem en ben benieuwd wat de oplossing is.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
@Brand beer : Graag even een eigen topic beginnen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu