Zwakke muur: behouden of vervangen

Geinponem

  • #1
Momenteel is een aannemer bij ons een nieuwe badkamer aan het installeren. Bij het demonteren van de oude tegels (2 lagen) is een tussenmuur (bestaande uit gipsblokken, dikte 7 cm) behoorlijk verzwakt. Op 1 plek is zelfs een groot stuk uit de muur gevallen. Daar kan ik met mn vuist doorheen. In de aangrenzende kamer zie je door de structuurverf allemaal rechte scheuren: precies de contouren van de gipsblokken.

Op zich staat de muur nu nog prima overeind. Volgens de aannemer wordt de muur vanzelf weer voldoende stevig als de nieuwe tegels er op zitten. Aan de muur moeten dadelijk echter 2 ladeblokken en een lange wastafel gemonteerd worden. Op die plek komen net geen tegels maar stucwerk! Ik heb dus zo mijn twijfels.

Hierbij mijn vragen:
- Kan de muur behouden blijven of kan deze beter vervangen worden?
- Wie draait voor de eventuele meerkosten op (het betreft aangenomen werk). Bijvoorbeeld als er toch een nieuwe muur geplaatst gaat worden.
- Kan ik er vanuit gaan dat het risico voor het loskomen van de ladeblokken en/of wastafel bij de aannemer ligt als hij de zwakke muur toch wil gebruiken?
- Mag ik er vanuit gaan dat (bij behoud van muur) de aannemer de scheuren en gaten aan de andere kant herstelt zonder hiervoor meerwerk te rekenen?
- Mag ik er vanuit gaan dat (bij nieuwe muur) de aannemer de muur ook aan de andere kant dusdanig afwerkt dat deze door ons alleen nog geverfd hoeft te worden (het schilderwerk was sowieso niet inbegrepen in het aangenomen werk).
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Wij geven hier geen oordeel over uitbesteed werk. Het is maar net wat je met hem hebt afgesproken.

Als er veel gewicht op de wand komt te hangen, is 7cm ook erg dun. Je kan het vervangen door een 10cm wand of er een extra wandje voor maken. Die hoeft alleen ter plaatse van de wastafel. Heb je meteen een extra randje voor de tandenborstels :idea:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu