Zonwering bevestigen aan uitbouw, onbekende constructie

Erik_nl

  • #1
Het huis dat wij 7 jaar geleden kochten is voorzien van een uitbouw waarboven een handmatig bedienbaar knikarmscherm hangt. Dit scherm is versleten en aan vervanging toe, echter loop ik tegen een probleem aan.

Onze achtergevel van de uitbouw is volledig opgebouwd uit kozijnen met glas, met slechts aan 1 zijde een stuk muur. Daarboven is een boeiboord. Er zit dus geen muur tussen dak en kozijnen.

Het huidige scherm hangt aan 1 zijde met een verlengde steun op, bevestigd aan de muur. Aan de andere zijde hangt het tegen de boeiboord aan, waarvan ik geen idee heb wat daar achter zit of hoe de constructie van het dak is.

Er is een bedrijf hier geweest voor een offerte, maar die adviseerden ons een hoekplaat tegen de garage aan te maken om als drager te dienen voor de zijde waar geen muur is. Het nadeel hiervan is, vanwege onze volledig glazen achtergevel, dat deze hoekplaat zichtbaar voor de raam komt te hangen.

Heeft er iemand nog andere ideeën? (Is het ook mogelijk om foto's te plaatsen hier?)
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Als je een nieuw bericht plaatst, staat daar boven Afbeelding uploaden.
Daarmee kun je foto,s op het forum plaatsen
 

RWW

  • #3
Ik zou beginnen met het demonteren van het oude scherm. U kunt aan het bevestigingsmateriaal zien (houtfret of draadeind etc. + lengte ervan) hoe en waaraan het scherm vast zit.

Mochten de bevestigingspunten nog erg goed vast zitten dan zou ik er rekening mee houden dat het nieuwe scherm op ongeveer dezelfde plaats vast komt te zitten. U weet immers dat op die plaatsen waarschijnlijk voorbereidingen zijn getroffen wat betreft houten balken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu